Fericirea.Ce ne face fericiţi?O îmbrățișare.

0
1030

fericireSe spune că nu există un răspuns universal valabil la întrebarea “Ce ne face fericiți?”. Iată că, deşi fericirea nu este cuantificabilă, oamenii pot identifica aspectele din viaţă care le aduc bucurie. Nu e vorba numai de bani, mașini puternice şi vacanțe de lux, ci mai degrabă de o viață liniştită alături de familie şi prieteni și, din când în când, o ieșire relaxantă în natură.

O îmbrăţişare la momentul potrivit aduce bucurii imense

În mod surprinzător, râsul este o sursă de fericire, urmată îndeaproape de mesele servite alături de prieteni. O îmbrăţişare la momentul potrivit aduce şi ea bucurii imense, la fel şi lectură şi plimbările. În ciuda materialismului care domină la nivel social, iată că oamenii încă mai identifică surse de fericire în activităţi sau gesturi care fie nu costă nimic, fie sunt, de multe ori, trecute cu vederea şi considerate nesemnificative.

Lectură unei cărţi bune, plimbările relaxante pe plajă, un apus sau un răsărit de soare surprins alături de persoană iubită, mirosul ierbii proaspăt tunse sau răsfoitul fotografiilor vechi, toate sunt răspunsuri la fel de valabile la întrebarea “Ce ne face fericiţi?”.

Mediul complicat şi plin de stres în care trăim ne face să ne întoarcem la lucrurile care contează cu adevărat, cele care nu costă nimic şi care ne aduc cea mai profundă fericire: familia, prietenii şi natura. Relaţiile apropiate cu cei dragi sunt de departe cele mai importante şi îngrijitul copiilor sau nepoţilor primează în faţă muzicii preferate sau realizării profesionale.

O sănătate de fier este întotdeauna asociată cu o stare de bine

Deloc surprinzător este faptul că majoritatea oamenilor au făcut legătură între fericire şi sănătate. O sănătate de fier este întotdeauna asociată cu o stare de bine şi cu poftă de viaţă, în vreme ce cei cu o stare de sănătate precară nu se pot bucură de micile plăceri ale vieţii.

Animalele de companie aduc alinare şi fericire celor singuri sau în vârstă, mai ales în rândul femeilor. Pe ultimele locuri ale topului se află relaţiile virtuale şi interacţiunea pe reţelele de socializare, precum şi situaţia materială. Un lucru paradoxal, întrucât fericirea vine odată cu lipsa grijii financiare, spre deosebire de cei care se declară nefericiţi din cauza problemelor financiare şi a preocupării pentru siguranţă zilei de mâine.

Percepţia fericirii se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Nu în ultimul rând, majoritatea oamenilor consideră că fericirea este în totalitate rezultatul propriei voinţe şi nu un dar al destinului. Cu alte cuvinte, fiecare are control deplin asupra propriei stări de fericire, iar simţul controlului creşte proporţional cu vârsta. De asemenea, cei ce simt că îşi stăpânesc viaţă până în cele mai mici detalii sunt mai fericiţi decât cei care nu deţin controlul asupra propriului destin.

Percepţia fericirii se schimbă, însă, odată cu înaintarea în vârstă. Ce ne face fericiţi la 20 de ani ne plictiseşte la 50 de ani şi invers. Tinerii sunt exaltaţi de situaţiile intense, stimulante, pline de aventură şi adrenalină. Odată cu trecerea anilor, începem să asociem fericirea cu liniştea sufletească, armonia cu cei dragi şi mulţumirea adusă de o viaţă realizată, cu împliniri pe toate planurile. Cu alte cuvinte, suntem fericiţi când tragem linia şi constatăm că nu ne-am irosit viaţa, ci am avut realizări importante în tot ce ne-am propus.

Sursa: roportal.ro

Jurnal Spiritual

Puteti accesa: https://jurnalspiritual.eu/fericire-incepe-cu-un-zambet/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here