Festival cu specific roman, la Castrul Jidova

0
475

IMG_4617Festivalului cu specific roman “Sigiliul Romei în Argeş” va fi organizat pe 20 şi 21 iunie, în cadrul proiectului “Castrul Câmpulung Jidova – un simbol al Romei la graniţa dintre imperiu şi lumea barbară”, finanţat în cadrul Programul Operational Regional 2007-2013.

“Festivalul îşi propune să dezvăluie lumea Imperiului Roman într-un loc cu o încărcătură istorică deosebită, urmărind prezentarea cât mai clară a perioadei istorice şi interacţiunea permanentă cu publicul prezent. Acesta va avea prilejul să ia parte activ la toate acţiunile, să înveţe să realizeze diferite obiecte şi chiar să devină personaje în cadrul spectacolului”, se precizează într-un comunicat transmis de oficialii locali.

Programul manifestărilor va include simulări ale unor lupte realizate de cascadori, care vor prezenta etape din viaţa castrului, din timpul invaziilor barbarilor, diferite tipuri de comunicare, ocupaţii cotidiene şi ritualuri. Finalul evenimentului va fi marcat de un concert şi focuri de artificii.

“Castrul roman va deveni o scenă de teatru plină de animaţie şi spectacole. Atmosfera creată prin decor va fi susţinută de muzica specifică perioadei, precum şi de alte trupe de renume din România”, se mai arată în comunicat.

Castrul Jidova a fost construit de romani după cucerirea Daciei şi făcea parte din sistemul de apărare a frontierei estice a provinciei. Castrul a fost construit din piatră şi cărămidă, avea formă dreptunghiulară cu latura cea mai lungă de peste 130 de metri, turnuri dreptunghiulare pe laturi şi semicirculare la colţuri, precum şi patru porţi.

Ruinele castrului, aflate în zona de sud a municipiului Câmpulung Muscel, cu acces de pe DN 73, au fost restaurate şi pot fi vizitate de turişti

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here