RETROSPECTIVA Festivalului de Film Anonimul, la București între 30 august şi 1 septembrie

0
88

Festivalul AnonimulFestivalul Anonimul, care a ajuns la cea de-a zecea ediţie, programată între 9 şi 18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, va avea şi o retrospectivă bucureşteană, între 30 august şi 1 septembrie, la Cinema Studio, au anunţat joi organizatorii.

Regizorul Istvan Szabo va fi invitatul de onoare al ediţiei de anul acesta a festivalului. El va primi vineri, în cadrul galei de deschidere a evenimentului, trofeul Anonimul – 10 ani pentru întreaga sa carieră.

Publicul prezent la Sfântu Gheorghe va avea ocazia să revadă în prezenţa regizorului filme importante semnate de acesta, precum “Mephisto” (premiul Oscar, 1982), dar şi “Colonelul Redl” (premiul juriului la Cannes, 1985) şi “Taking Sides/ Cazul Furtwängler”.

De asemenea, Istvan Szabo va susţine un masterclass şi va răspunde întrebărilor publicului prezent la festival.

Singurul film românesc din competiţia de lungmetraj a festivalului este “Matei copil miner”, de Alexandra Gulea. Filmul regizoarei va fi proiectat în aceeaşi zi cu cel al tatălui său, regizorul Stere Gulea – “Sunt o babă comunistă”; cu Luminiţa Gheorghiu şi Ana Ularu în roluri principale, care va fi adus în avanpremieră în faţa publicului de la Anonimul.

 

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here