FESTIVALUL BALOANELOR – cea de-a treia editie a „Maramures International Balloon Fiesta”

0
168

johnbalon.roAu mai ramas doar cateva zile pana cand baloanele cu aer cald vor zbura deasupra Baii Mari. Peste 20 de echipaje din 11 tari, printre care Olanda, Letonia sau Polonia vor lua parte la cea de-a treia editie a evenimentului „Maramures International Ballon Fiesta”. Ca in fiecare an, doritorii vor putea sa participe la sesiunile de zbor de dimineata si dupa-amiaza sau vor putea sa se ridice in balon, la punct fix, deasupra aeroportului.

Un spectacol plin de culoare va putea fi urmarit pe cerul Baii Mari, timp de trei zile, promit organizatorii „Maramures International Ballon Fiesta”. Sase sesiuni de zboruri, dar si doua seri de ridicari captive sunt programate, in functie de conditiile meteorologice, pe parcursul zilelor de 4, 5 si 6 octombrie, la Aeroportul International Baia Mare. 23 de echipaje, dintre care patru din Romania, vor lua parte anul acesta la „Maramures International Ballon Fiesta”.

„Daca in primul an, adica in 2011, am organizat prima editie de acest gen din tara si a fost foarte mult entuziasm, in anul doi putem sa spunem ca a fost o inertie, iar din anul acesta, de vreme ce am trecut de numarul doi, putem vorbi si de o traditie la Baia Mare. Asa cum spuneau si organizatorii, si echipajele prezente, au gasit un mediu propice, un mediu prielnic, oameni deosebiti, dar si peisaje foarte atractive, care au facut din Baia Mare si din Maramures un loc important pentru harta zburatorilor cu balonul din Europa si nu numai”, a precizat directorul Aeroportului International Baia Mare, Mihai Patrascu.

La fel ca si la editia anterioara, festivalul baloanelor cu aer cald va avea si un scop caritabil. Astfel, o parte din incasarile obtinute in cadrul sesiunilor de zboruri captive pentru public vor fi directionate catre niste cazuri sociale. Organizatorii au aratat ca doresc sa o sprijine in continuare pe fetita de 9 ani pe care au ajutat-o si anul trecut, dar vor sa ajute si alte persoane aflate in nevoie.

„S-a mutat intr-o casa noua, s-a mutat la o scoala noua, in oras, locuieste cu bunica ei, nu are parinti, are 9 ani fetita si viata ei s-a schimbat semnificativ in ultimul an. Merge la o scoala noua, traieste oricum intr-o alta lume, in care cel putin minimul necesar pentru o existenta normala e asigurat. Vom continua sa o ajutam si daca ne permitem din fondurile obtinute de la zborurile libere, vom incerca sa ne implicam si in alte proiecte sociale din Baia Mare, cu ajutorul celor de la Asistenta Sociala”, a explicat unul dintre organizatorii evenimentului, Loredana Ionescu.

Sesiunile de zbor cu balonul cu aer cald vor avea loc dimineata si dupa-amiaza, incepand cu ora 7.00, respectiv cu ora 16.30, in cursul zilelor de vineri, sambata si duminica. Ridicarile captive in ancora cu baloanele vor putea fi efectuate sambata si duminica, intre orele 16.30 si 20.00. Accesul vizitatorilor la aeroport se va face in cele trei zile, in intervalele orare 7.00 – 9.00 si 16.30 – 20.00.

Ridicarile captive in ancora vor costa 25 de lei, in timp ce zborurile libere vor dura aproximativ 45–60 de minute si vor costa 400 de lei pentru o persoana.

Evenimentul este organizat de John Balloon Sky Team, in parteneriat cu asociatia SENS si Aeroportul International Baia Mare.

Sursa: emaramures.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here