Festivalul Comediei Româneşti debutează sâmbătă la Teatrul de Comedie

0
106

Alex-Bogdan_premiul-pt-comedieFestivalul Comediei Româneşti – festCo începe sâmbătă la Bucureşti, la ora 17.00, cu manifestări organizate pe o scenă în aer liber în faţa Teatrului de Comedie.

“Anul acesta, fiind a XII-a ediţie a Festivalului de Comedie Românească, ne-am gândit să luăm cu asalt tot Centrul Vechi şi să surprindem publicul bucureştean cu o echipă de intervenţie festCo formată din cinci actori de comedie, care sub sloganul ‘I-aţi un zâmbet şi vino la comedie’ vor merge prin tot Centrul Vechi şi vor chema publicului spre spectacolele care vor fi prezentate de-a lungul festivalului”, a declarat, pentru Agerpres, Gabriela Dumitru, regizoarea evenimentelor realizate pe scena Teatrului de Comedie.

În continuarea evenimentelor de la ora 18.00, la sala ‘Radu Beligan’ a Teatrului de Comedie, maestrul Radu Beligan revine pe scena de la Comedie după 45 de ani, în spectacolul ‘Lecţia de violoncel’, în regia lui Felix Alexa.

“În deschidere va fi pe scenă primul director al Teatrului de Comedie, Radu Beligan, reîntors după 45 de ani cu spectacolul ‘Lecţia de violoncel’, a declarat Corina Constantinescu, PR-ul Teatrului de Comedie.

George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, s-a declarat încântat de faptul că maestrul Radu Beligan revine pe scena de la Comedie, afirmând că “el a înfiinţat teatrul şi, în fiecare an, căutăm câte o formulă să-l sărbătorim. Anul acesta deschidem festivalul cu Radu Beligan şi avem, de asemenea, şi o expoziţie de portrete Radu Beligan”.

George Mihăiţă a recunoscut că a furat de la Caracal ideea expoziţiei.

“Am văzut-o acolo. Mi-a plăcut foarte mult şi l-am rugat pe Marius Tucă să ne-o împrumute şi nouă”, a spus George Mihăiţă.

Festivalul Comediei Româneşti se va desfăşura în perioada 24 mai -1 iunie în 13 spaţii din Bucureşti, printre care sala ‘Studio’, sala nouă, şi sala ‘Radu Beligan’, săli ale Teatrului de Comedie, ale Teatrului Naţional Bucureşti, de la Opera Naţională Bucureşti, Gadot Cafe, restaurantul ‘Lacrimi şi Sfinţi’, Teatrul Ţăndărică şi altele.

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here