Festivalul de Film şi Muzică „Cinemix” la Gura Humorului

0
97

festivalul-de-film-i-muzic-cinemix_115747436La Gura Humorului va avea loc, în perioada 8-13 aprilie, la Centrul pentru Cultură, Artă şi Tradiţie, Festivalul de Film şi Muzică „Cinemix”, ediţia I. Festivalul îşi propune să reînvie epoca de aur a “Marelui Mut”, aducând-o în prezent, printr-o combinaţie originală de vechi şi nou, de clasic şi modern, şi oferind astfel un spectacol atractiv publicului contemporan, printr-o experienţă greu de uitat.

În fiecare seară din săptămâna în care se desfăşoară festivalul, de la ora 19:00, la Centrul pentru Cultură, Artă şi Tradiţie din Gura Humorului, vor rula filme mute româneşti, din perioada 1912-1929, iar coloana sonoră va fi compusă din muzică nouă, modernă, ce se va îmbina perfect pe acţiunea filmelor.

Festivalul de Film şi Muzică „Cinemix” îşi propune să prezinte cinci lungmetraje mute/presonore româneşti (completate cu scurtmetraje), câte unul în fiecare seară, la care sunt aşteptaţi în jur de 3.000 de spectatori, cărora li se oferă o alternativă viabilă de petrecere într-un mod plăcut şi educativ a timpului liber. Deşi în România există mai mulţi interpreţi şi mai multe formaţii care acompaniază ocazional proiecţii de filme presonore, „Cinemix” este primul festival dedicat acestui gen de spectacol cinematografic-muzical.

În programul festivalului vor rula filmele “Independenţa României” (1912), “Manasse”(1925), “Venea o moara pe Siret”(1929), “Maiorul Mura”(1928), “Haiducii” (1929), însoţite de scurtmetrajele “Lache în Harem” (1927), “Haplea” (1928), “Aşa e viaţa” (1928), “Gogulică Ceferist” (1930).

Festivalul de Film şi Muzică „Cinemix” este organizat de MaraMI Events şi Primăria oraşului Gura Humorului şi se bucură de susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei. Intrarea va fi liberă pentru toţi pasionaţi de film şi muzică.

Sursa: monitorulsv.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here