Festivalul de muzică ortodoxă „Pyha Laulu” din Finlanda

0
98

La festivalul de muzică ortodoxă Pyhä Laulu – Cântec religios din Finlanda au concertat coruri de tineri ortodocşi. Cântecele şi rugăciunile interpretate de cântăreţi reprezintă partea esenţială din slujbele religioase şi cultura ortodoxă. Corurile alcătuite din copii şi tineri sunt o tradiţie ortodoxă împământenitǎ. Multe parohii au propriile lor grupuri de cântăreţi care pot concerta.

helsinki__finlandFestivalul Pyhä Laulu – Cântec religios are loc anual în luna august în oraşul Espoo, din Finlanda, de ziua Sf. Herman din Alaska. În cadrul acestui eveniment îşi dau concursul coruri de copii şi tineri din diverse ţǎri, cu scopul de a arăta lumii întregi talentul de care ei dau dovadă, interpretând şi prezentând muzică religioasă şi spiritualitatea ortodoxă. Festivalul este şi un bun prilej de întâlnire cu tineri de diferite naţionalităţi şi culturi, dar care sunt uniţi prin aceleaşi credinţe şi idealuri ortodoxe. Concertele susţinute cu măiestrie de aceste ansambluri de interpreţi la tot felul de evenimente din Helsinki sunt o dovadă vie a muzicii tradiţionale creştine.

În ultimii ani, printre ţările participante la festival s-au numărat: Finlanda, Rusia, Estonia, Polonia, Serbia şi Suedia, numǎrulor celor prezenţi fiind de ordinul sutelor. Prin organizarea acestui eveniment de amploare se urmăreşte stimularea tinerilor în muncǎ atât în ţară, cât şi peste hotare, dar şi schimbul intercultural.

Festivalul Cântec religios este organizat de către Asociaţia Ortodoxă din Espoo, Finlanda. Un rol important îl are colaborarea acestei asociaţii cu Parohia Sf. Paul din  Gatchina, Rusia, unul dintre oraşele înfrăţite cu Espoo.

Cântec religios s-a desfăşurat anul acesta în perioada 5 – 9 august, pe parcursul căruia principalele concerte au avut loc în Catedrala Uspenski din Helsinki şi în biserica Sf. Herman din Alaska din oraşul Espoo

Doritorii interesaţi să participe la ediţia de anul viitor sunt rugaţi să acceseze Grupul de Proiect la adresa de e-mail: mail@espoonortodoksit.fi, persoană de contact: Părintele Petri Hakonen, tel. +358 40 767 4335 sau Stüna Hakonen, ţel. +358 50 305 1514.

Sursa: http://hos.fi/pyha-laulu-sacred-song 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here