Festivalul de Teatru de la Sibiu: Peste 400 de spectacole susținute de 2.500 de artiști, în 10 zile

0
386

trupele_de_strada_au_invadat_sibiulFestivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) se desfășoară anul acesta între 12 și 21 iunie și cuprinde 427 de evenimente, susținute de 2.500 de artiști, în 67 de spații de joc, a declarat miercuri președintele FITS, Constantin Chiriac, într-o conferință de presă la București.

Anul acesta, la FITS participă un număr record de 70 de țări. Special pentru festival au fost construite două spații noi de joc, în Sibiu, a amintit Chiriac, citat de Agerpres.

“După 2007, am încercat ca festivalul să aibă o creștere (…), tema festivalului de anul acesta este ‘Growing smart, smart growing’, adică modalitatea prin care putem să creștem la modul deștept, dar sănătos”, a adăugat președintele festivalului.

Constantin Chiriac a subliniat că mare parte din spectacolele cuprinse în FITS sunt deja “sold out”, festivalul având, în medie, 65.000 de spectatori pe zi.

De asemenea, președintele FITS a spus că organizatorii festivalului au făcut eforturi ca prețul unui bilet la spectacolele “indoor” să fie de maximum 40 de lei.

Alături de spectacolele de teatru, mai sunt incluse în programul FITS proiecții de filme, o bursă de spectacole, o platformă dedicată artelor vizuale, coordonată de Dan Perjovschi, dar și lansări de carte și conferințe.

Proiectul “Aleea celebrităților” continuă și anul acesta la FITS. Printre personalitățile cărora li se va dedica o stea în 2015 se numără actorul și regizorul Klaus Maria Brandauer, regizorul Eimuntas Nekrosius, dramaturgul și regizorul Joel Pommerat, regizorul, scenaristul și dramaturgul Neil LaBute, regizorul și actorul Kazuyoshi Kushida.

De asemenea, la FITS se vor întâlni și reprezentanții a 11 orașe românești și a șapte orașe din Grecia care aspiră la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, în cadrul unui eveniment dedicat.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here