Festivalul Gheții și al Zăpezii de la Harbin

0
180

gheataÎn China, mai exact în orașul Harbin, are loc în fiecare an, Festivalul Gheții și al zăpezii care oferă vizitatorilor un adevărat spectacol arhitectural cu sculpturi de gheață colosale, cum ar fi palate, castele, monumente sau statui cu înălțimi uimitoare. Clădirile sunt la dimensiuni normale, oferind vizitatorilor posibilitatea de intra în ele pentru ale admira la pas. Noaptea totul prinde viață transformându-se într-un joc fascinant de culoare și lumină. Totul de la pahare și scaune până la felinare, statui simple și monumentele de renume mondial este confecționat din gheață.

O tradiție veche, care datează din vremea dinastiei Qing și care se păstrează și astăzi sunt felinarele de gheață. Dacă la început erau confecționate simplu, fiind distracții pentru copii și apoi utile în gospodărie, astăzi ele sunt un simbol al culturii din Harbin.

Festivalul de la Harbin este altul de la an la an, deoarece sculpturile nu sunt niciodată aceleași. La ediția din acest an (2014), au putut fi admirate o replică a Colloseum-ului dar și copia fidelă a Empire State Building.

În timpul festivalului de la Harbin, au loc o mulțime de activități de la un fantastic foc de artificii care are loc în noaptea deschiderii urmat apoi de concursuri de înot de iarnă în lacul Songhua, jocuri de hochei, jocuri de fotbal pe zăpadă, schi, patinaj, săniuș și concursuri de sculptură din gheață.

Sezonul de iarnă, pentru turiști începe, în Harbin, încă din luna noiembrie, dar pentru a vizitata și expoziția perioada indicată este din luna ianuarie până la sfârșitul lunii februarie.

Orașul este aşezat în partea de nord-estul provinciei Heilongjiang, unde temperatura medie iarna este de – 18o C, așa că hainele călduroase, mănuşile și fularele sunt mai mult decât obligatorii.

Acest eveniment anual cu istorie de aproape 30 de ani a devenit alături de Sapporo, Norvegia și Quebec, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din lume iar Harbin este cu siguranța o poveste de cristal spusă de fiecare dată altfel.

Ema P.

Jurnal Spiritual

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here