Festivalul “Holocaustul prin ochi de cinefil” aduce ecranizări şi documentare de renume, la Bucureşti

0
93

HolocaustulEcranizări celebre, documentare şi producţii româneşti vor fi proiectate, între 27 şi 29 ianuarie, la festivalul de film “Holocaustul prin ochi de cinefil”, care se va desfăşura la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. Intrarea la eveniment este liberă.

Iubitorii de filme sunt aşteptaţi pe 27 ianuarie, începând cu ora 17.30, la deschiderea oficială a festivalului “Holocaustul prin ochi de cinefil”. Acolo vor fi prezenţi reprezentanţi ai Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, ai Ambasadei Statelor Unite în România, dar şi regizorul Radu Gabrea.

Prima zi de festival aduce în atenţia publicului “Călătoria lui Gruber”, de Radu Gabrea, şi “Genocide”; cel din urma este un documentar câştigător al premiului Oscar; el este narat de Liz Taylor şi Orson Welles.

Agenda festivalului cuprinde şi lungmetrajele “Nazi Concentration Camps”, de George Stevens; “Procesul de la Nurnberg/ Judgment at Nuremberg”, de Stanley Kramer; “The Path to Nazi Genocide”, realizat de Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii;  “The long way home”, de Mark Jonathan Harris;  “The Diary of Anne Frank”, de George Stevens; “Wallenberg”, de Lamont Johnson.

Festivalul de film este organizat de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.Holocaust-Film-Festival-2

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here