Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru la prima ediție

0
92

teatruFestivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru, evenimentul se va desfăşura în perioada 5-12 iulie.

Evenimentul a fost structurat ca un laborator de creaţie şi cercetare teatrală, în cadrul căruia sunt reunite spectacole reprezentative ale unor şcoli de teatru din ţară şi din străinătate, fiind, totodată, o surpriză plăcută pentru tineri, în mod special, dar şi pentru turiştii care vizitează regiunea în perioada estivală.

Festivalul cuprinde trei secţiuni: spectacole, ateliere, întâlniri cu publicul. Şcolile care prezintă cele mai bune spectacole vor fi premiate. Vor fi acordate şi premii speciale ale jurului pentru interpretare – cel mai bun actor şi cea mai buna actriţă. La secţiunea Spectacole, sunt prezentate producţii ale şcolilor de teatru din România (Facultatea de Teatru – UNATC „I. L. Caragiale” Bucureşti, Facultatea de Teatru şi Televiziune – Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Arte „George Enescu”, Secţia de Artă Teatrală a Facultăţii de Litere, Istorie şi Jurnalism de la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu) şi din Marea Britanie (Drama Centre London), Polonia (Şcoala Poloneză de Film, Televiziune şi Teatru din Lodz), Republica Moldova (Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice) şi Ungaria (Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Budapesta).

La 10 iulie, Festivalul ajunge şi la Fălticeni ( cu spectacolul „Stele în lumina dimineţii” – Bucureşti) şi la Câmpulung Moldovenesc ( cu spectacolul „No exit” – Chişinău).

Deschiderea evenimentului va fi la 5 iulie, ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor, când va putea fi vizionat spectacolul „Stele în lumina dimineţii”, al masteranzilor de la UNATC „I. L. Caragiale”. Accesul publicului va fi gratuit.

Sursa: jurnalul.ro

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here