Festivalul Internațional de Teatru pentru elevi „Aplauze”

0
115

Festivalul se va deschide duminică, de la ora 19.00, cu spectacolul Teatrului „Nottara”, „Avarul”, de Moliere, în regia lui Daniel Niţoi

teatruDin această duminică şi până miercuri, elevii constănţeni cu talent actoricesc şi colegii lor din ţară şi de peste hotare vor pune stăpânire pe scenă, pentru a le demonstra tuturor că merită din plin aplauze. Ei vor fi protagoniştii celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Elevi „Aplauze”, cu pasiunea lor pentru arta dramatică. Festivitatea de deschidere este programată duminică, de la ora 19.00, în sala Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” şi va fi urmată de o reprezentaţie a Teatrului „Nottara” din Bucureşti: „Avarul”, de Moliere, în regia lui Daniel Niţoi. Un alt spectacol marca „Nottara”, de această dată din creaţia lui Carlo Goldoni, „Gâlcevile din Chioggia”, va fi prezentat luni, de la ora 19.00, tot la Teatrul „Căluţul de mare”

La Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, organizatorul principal al evenimentului, vor avea loc luni, dar şi marţi, între orele 10.00 şi 13.00, ateliere de lucru, coordonate de actori profesionişti. Cu acest prilej, elevii vor învăţa coregrafie, tehnici de luptă scenică şi arta actorului.

Competiţiile vor avea loc în Aula Magna a Universităţii „Ovidius”, luni, în intervalul orar 15.00 – 18.15, şi marţi, între orele 15.00 – 18.40. Vor încerca să arate că merită aplauze opt trupe din Bucureşti, Braşov, Constanţa, dar şi din Spania, Republica Moldova şi Turcia. Ele vor prezenta piese inspirate din dramaturgia naţională şi internaţională, după scenarii originale.

Pe parcursul celor două zile de competiţie, reprezentaţiile tinerilor actori vor fi jurizate de personalităţi din artă şi cultură – actori, cântăreţi, regizori, scriitori – din Constanţa şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi ai organizatorilor. Festivitatea de premiere este programată miercuri, între orele 10.30 şi 12.00.

Anul acesta, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Elevi „Aplauze” este organizat de Colegiul „Mircea cel Bătrân”, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Sursa: telegrafonline.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here