Festivalul Internațional “Enescu și muzica lumii”, la Bușteni, Brașov, Sibiu și București

0
72

Sinfonia IuventusFestivalul Internațional “Enescu și muzica lumii”, la care sunt invitați mai mult de 500 de muzicieni, având pe afiș peste 20 de concerte, se va desfășura, în perioada 5 – 27 august, la Bușteni, Brașov, Sibiu și București, informează un comunicat al organizatorilor.

Organizat de Primăria Sinaia, Centrul Național de Artă “Tinerimea Română”, Fundația “Prietenii muzicii—Serafim Antropov” și finanțat de AFCN, festivalul va aduce în fața publicului cele mai puternice orchestre de tineret din România, Franța, Moldova și Spania, alături de care vor evolua soliști de renume internațional.

Momentele de maximă atracție rămân concertele simfonice, orchestrele naționale de tineret din România, Franța, Moldova și Spania putând fi ascultate atât la București, cât și la Cazinoul din Sinaia. România este singura țară reprezentată de trei orchestre: Orchestra Română de Tineret — pregătită și dirijată de Cristian Mandeal, Orchestra Romanian Sinfonietta — pregătită și dirijată de Horia Andreescu, solistă Elisabeth Leonskaja, și Orchestra Junior — condusă de Gabriel Bebeșelea, solistă Maria Marica.

Seria de concerte “Capodopere ale muzicii de cameră” va continua să impresioneze publicul și la actuala ediție, pe scenă urmând a se reuni o pleiadă de instrumentiști români care desfășoară cariere în străinătate, alături de importante personalități artistice din România.

“Generația Mileniului III”, linia de concerte care aduce de câțiva ani în prim plan cele mai spectaculoase tinere talente muzicale din România, va avea la această ediție o tot mai importantă componentă internațională.

Festivalul Internațional “Enescu și muzica lumii” constituie deja un reper stabil al vieții culturale, a cărui zonă de interes a depășit deja aria regională a celor mai importante stațiuni montane din România, se precizează în comunicat.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here