“Fetiţa cu chibrituri”, în premieră vineri la Opera Comică pentru Copii

0
540

fetita-cu-chibrituri-3Spectacolul “Fetiţa cu chibrituri”, în regia Corinei Dumitrescu, va fi prezentat în premieră la Opera Comică pentru Copii, vineri, informează un comunicat. Toţi copiii care vor participa la premieră vor primi un cadou surpriză.

Spectacolul “Fetiţa cu chibrituri” este o reinterpretare originală a basmului lui Hans Christian Andersen, care îmbină, pe firul epic al poveştii, dansul şi muzica pentru a le oferi copiilor, dar şi spectatorilor adulţ, o perspectivă unică asupra unei poveşti despre speranţă şi puterea imaginaţiei, anunţă organizatorii.

Atmosfera baletului este susţinută prin coloana sonoră selecţionată, ce include nume contemporane precum Yann Tiersen, Rene Aubry, Jocelyn Pook, Rachel Portman, Mr. Scruff şi Sir Anthony Hopkins.

“Provocarea lansată de acest titlu nu a fost crearea de paşi, ci transformarea poveştii într-un spectacol care să nu ne copleşească prin tragismul lui. Sper că publicul va accepta felul în care am schimbat destinul Fetiţei cu Chibrituri şi va înţelege că sufletul nostru trebuie să aibă propria flacără care aprinde visele”, a declarat Corina Dumitrescu, citată în comunicat.

Corina Dumitrescu se află la a doua colaborare cu Opera Comică pentru Copii, prima fiind baletul “Cenuşăreasa”, care a înregistrat un mare succes în stagiunile trecute şi numeroase premii.

“Basmele constituie primul contact al celor mici cu lumea imaginaţiei, iar Andersen ne-a dăruit o serie de învăţăminte, prin scrierile sale. Lecţia pe care o primim de la ‘Fetiţa cu Chibrituri’ este aceea că bucuria poate sălăşlui în cele mai umile locuri şi e în puterea noastră să o întreţinem, chiar şi atunci când se manifestă sub forma unei flăcări plăpânde”, a declarat Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here