Metode şi reţete pentru purificarea ficatului şi a sângelui

0
487
Ficatul si sângele - Metode şi reţete pentru purificare După inimă şi plămâni, ficatul este probabil cel mai important organ pe care îl avem.

Când ficatul nu mai funcţionează murim.Un ficat “leneş” poate manifesta o serie întreagă de simptome care pot duce la diagnostice greşite pentru alte boli sau condiţii autoimune. Însă acest lucru poate fi remediat şi corectat prin curăţirea şi reîntinerirea frecventă a ficatului.

Ficatul este responsabil pentru purificarea sângelui şi este implicat în producerea de glutation (Tripeptida a acidului glutamic, cisteinei şi glicinei. Găsită în cantităţi mici în ţesuturile animale active, aceasta leagă şi eliberează hidrogen şi are un rol fundamental în respiraţia celulară.) pentru a recicla antioxidanţii folosiţi. Ficatul ajută la convertirea soarelui în vitamina D3 şi participă la formarea bilei necesară pentru a extrage nutrienţii din particulele de mâncare în intestinul subţire.

Metode şi reţete pentru purificarea ficatului şi a sângelui

Curăţarea ficatului prin clismele cu cafea. 

Este de preferat cafeaua fără arome, organică şi foarte puţin prăjită. După ce cafeaua s-a răcit cam la temperatura corpului, se face clismă şi se ţine pentru 20 de minute în timp ce se stă pe partea dreaptă.

Ceai de brusture

Ceaiul de brusture este uşor de făcut şi este ieftin. În medicină ayurvedică este cel mai bun medicament pentru purificarea sângelui. Rădăcină de brusture este un medicament natural cu efecte benefice în cazul bolilor de splină şi ficat. Este, deasemenea, un bun depurativ. Reduce glicemia şi se manifestă ca un veritabil agent antimicrobian.

Chlorella şi alte alimente verzi

Chlorella este un aliment preferat  dar nici spirulina, sucul de iarbă de grâu şi alte superalimente verzi nu sunt de lepădat. Chlorella purifică ficatul şi sângele şi este  un prebiotic pentru bacteriile prietenoase din stomac. Deasemenea ajută la producerea bilei. Chlorella este un chelator blând. Aceasta are pereţii celulelor formaţi din trei straturi care conţin micro fibre de celuloză, care ajută în detoxifierea metalelor grele. Se spune chiar despre chlorella că este cel mai puternic chelator de metale grele. Testele au arătat faptul că chlorella acţionează foarte bine împotriva mercurului, plumbului, uraniului şi a cadmiului.

Coriandru (organic de preferat)

Frunzele de coriandru pot fi tăiate şi adăugate la diferite mâncăruri sau în anumite reţete de sucuri. Este un aliment excelent care îndepărtează metalele grele din organism. Coriandrul este extrem de eficace pentru metale precum mercur, aluminiu sau plumb. Despre această plantă se crede că poate trece bariera sânge-creier şi că poate îndepărta metalele grele din creier.  Doctorul Robert C. Atkins afirmă că dacă folosim o doză de 400 mg de coriandru pe zi, ne putem curăţa corpul de metalele grele în numai două săptămâni. Combinaţia între coriandru şi chlorella formează o reţetă de super detoxifiere.

Lămâia

Dacă ne obişnuim cu un ritual de a bea apa purificată sau de izvor cu suc de lămâie dimineaţa vom dobândi o metodă eficientă de stimulare şi curăţire a ficatului. Este recomandat să nu se folosească nici un fel de îndulcitor. Doctorul Xandria Williams explică faptul că aceste citrice conţin nivele ridicate de acid citric care reacţionează cu metalele grele. Ficatul reuşeşte apoi să îndepărteze această chelare mult mai uşor uşurând muncă făcută de corp. Portocalele de exemplu nu oferă aceleaşi capacităţi, conţinând o cantitate mult mai mică de acid citric.

Zeolitul

Zeolitul este un mineral format din aluminosilicaţi naturali, hidrataţi de calciu, sodiu, potasiu, magneziu. Zeolitul este format dintr-un grup de minerale cu sarcină negativă, structurat sub formă de fagure. Această formă aparte îi permite să atragă metalele grele şi materialele radioactive. Zeolitul este extrem de eficient în eliminarea diferitelor toxine, virusuri şi alţi contaminanţi din organism.

Argila

Există mai multe tipuri de argilă, fiecare acţionând benefic asupra detoxifierii organismului.

Ierburi

Păpădia şi armurariu sunt două plante recunoscute la nivel mondial pentru proprietăţile lor extraordinare de purificare şi întărire a ficatului. Păpădia este considerată mai mult un purificator pe când armurariul un întăritor al ficatului.

Sursa: viataverdeviu.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here