Fiecare să-şi pună în valoare, în chip duhovnicesc, harisma pe care o are

0
97

817328-235x300Harisma pe care o are fiecare om trebuie să o pună în valoare spre bine, pentru că Dumnezeu, de vreme ce le-a dat-o, are şi pretenţii de la ei. De pildă, mintea este o putere care poate face bine sau rău potrivit cu felul în care o foloseşte fiecare. Unul care are multă inteligenţă, dacă o foloseşte corect, poate născoci ceva, să presupunem, prin care să -l fure pe celălalt. Sau cei care fac desene în ziare, reviste, etc, într-un astfel de desen sau schiţă, pot ascunde chiar şi un întreg eveniment. Şi dacă acesta are legătură cu subiecte bisericeşti, poate ascunde în el o întreagă teologie. Unii dintre aceştia, dacă ar studia teologia, s-ar putea adânci mult în noimele dumnezeieşti, mai ales atunci când mintea lor îi ajută. Adică ar pune în valoare această agerime, ar sfinţi-o şi s-ar ajuta astfel şi pe ei înşişi şi pe alţii. În timp ce acum mulţi fac lucrare negativă; dacă sunt neruşinaţi fac un desen necuviincios, iar dacă sunt caraghioşi, unul caraghios.

Adică cei care au o oarecare aptitudine deosebită, vor deveni fie folositori, fie distrugători. Iar cei care nu au nici o aptitudine deosebită, desigur nu pot face vreun mare bine, dar nu pot face nici mare rău.

Viaţa de familie, Cuviosul Paisie Aghioritul Cuvinte duhovniceşti

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here