Fii o sursă de inspirație pentru cei din jur!

0
192

Fie că e vorba de partenerul de viață, de copiii tăi, de prietenii apropiați sau chiar de colegii de muncă, tu poți deveni sursa lor de inspirație și elementul motivator pentru ca aceștia să se ambiționeze tot mai tare pentru a reuși să își atingă obiectivele. Află cum!

inspiratie„Pentru a-l motiva pe celălalt, trebuie să apelezi la propriile lui valori”, precizează dr. Steven Reiss, profesor emerit la Universitatea de Stat Ohio și autorul cărții Cine sunt eu: Cele 16 dorințe care ne motivează acțiunile și ne determină personalitățile (Who Am I: The 16 Basic Desires That Motivate Our Actions and Determine Our Personalities), în articolul său pentru Huffington Post. Altfel, riști să îi „îndoctrinezi” pe ceilalți cu propriile tale valori, pe care le consideri mai bune nu numai pentru tine, cât și în general, pentru toată lumea.

Pentru a-i înțelege pe ceilalți, dr. Reiss nu insistă asupra unor detalii pe care mulți psihologi încearcă să le afle, precum întâmplări din copilărie sau sentimentele pe care le poartă părinților. În schimb, el încearcă să afle care sunt obiectivele pacienților și ce își doresc ei cu adevărat să realizeze. De aceea, pentru a reuși să îi motivezi pe cei din jur este important să fii atent la acele lucruri care au o însemnătate mare pentru ei, punctează expertul.

Acest lucru implică, de asemenea, să fii un bun ascultător și să ai răbdare pentru a-l înțelege pe celălalt, puncteză Life Optimizer. Procedând astfel, îi vei oferi sentimentul că ceea ce face este important și că el poate face diferența. Uneori este important să ascultăm mai mult și să vorbim mai puțin. Ai grijă să eviți câteva greșeli pe care, conștient sau inconștient, s-ar putea să le faci atunci când ceilalți îți vorbesc.

Insuflă curaj celorlalți, dar păstrează o doză de realism. Chiar dacă ți se pare dificil să o faci, uneori este nevoie și de puțină critică constructivă, notează Elite Day. Fii sincer cu celălalt și exprimă-ți părerea într-un mod cât mai amabil și cu blândețe când încerci să îi explici de ce crezi că proiectul la care a muncit până atunci necesită îmbunătățiri. Uneori aceste remarci pot salva timp prețios investit într-o muncă inutilă ce nu va aduce rezultatele dorite. Poți oferi, de asemenea, soluții, expunându-ți propria opinie legată de îmbunătățiri.

Recompensează succesul! Atunci când la mijloc este un „premiu”, multe persoane sunt mult mai motivate să acționeze pentru a îndeplini obiectivele fixate, punctează Julie Therese Ewald, antreprenor și consilier în afaceri, într-un articol pentru Life Coach Hub. De exemplu, îți poți motiva partenerul de viață cu o ieșire romantică în oraș, după ce își îndeplinește unul dintre obiectivele propuse, ori face acțiunile stabilite într-o anumită zi pentru atingerea acestora. Odată făcută însă, este important să te ții de promisiunea făcută.

Chiar și laudele funcționează în motivarea și inspirarea celorlalți. Cuvintele pozitive spuse la îndeplinirea unui obiectiv sau pentru pașii importanți spre atingerea acestuia au puterea de a-l face pe celălalt să se simtă bucuros de realizările sale și chiar mai motivat de aceste încurajări.

Sursa: semneletimpului.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here