Fiica vitregă a lui Pablo Picasso dezvăluie furtul a 407 opere ale pictorului

0
145

picassoFiica vitregă a pictorului, Catherine Huntin-Blay, a declarat că în ultimii ani au fost furate 407 opere ale acestuia, printre ele numărându-se desene, litografii şi cataloage, consemnează agenţia EFE citând ediţia de vineri a ziarului francez Le Parisien.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” l Pablo Picassoanguage=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Investigaţia asupra dispariţiei acestor opere a fost lansată cu doi ani în urmă de fiica lui Jacqueline Picasso, cea de-a doua soţie a artistului. Potrivit publicaţiei pariziene, furtul acestor opere ar face parte dintr-o ‘acţiune bine organizată’, care s-ar fi desfăşurat, potrivit lui Huntin-Blay, între anii 2005 şi 2007.

Unele tablouri ar fi fost furate de ‘un om de încredere’, pe nume Freddy Munchenbach, care executa lucrări în casa acesteia şi în cea a unei vecine de-a ei, unde se aflau de asemenea numeroase picturi.

Acesta din urmă ar fi dat tablourile lui Toni Celano, un litograf arestat în luna ianuarie în Italia, pentru a le revinde, operele ajungând în final la galeria pariziană Belle et Belle.

Se estimează că valoarea celor 407 opere dispărute este cuprinsă între 1 şi 2 milioane de euro. Până în prezent, numai 22 dintre acestea au fost recuperate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here