Filmul lui Tudor Giurgiu “De ce eu?”, premiat la Festivalul Internațional de la Sofia

0
120

AfisDeceeuweb_medium“De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, a obținut sâmbătă premiul Asociației criticilor de film din Bulgaria pentru cea mai bună peliculă din secțiunea dedicată filmelor balcanice în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sofia.

Potrivit site-ului festivalului, citat de Agerpres, marele câștigător al acestei ediții a fost lungmetrajul “The Lesson”, o coproducție Bulgaria/Grecia, care a obținut patru trofee, printre care și pe cel pentru cel mai bun film. Potrivit Novinite, pelicula, în regia Kristinei Grozeva și a lui Petar Valchanov, are drept personaj principal o profesoară conștiincioasă dintr-un mic oraș din Bulgaria, care jefuiește o bancă cu un pistol de jucărie în încercarea de a evita confiscarea casei sale de către banca la care făcuse împrumut.

Filmul lui Tudor Giurgiu, o coproducție România/Ungaria/Bulgaria, a avut premiera mondială la cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here