Filmul „Poziţia copilului“, premiat la Stockholm

0
104

Poziţia copiluluiLungmetrajul „Poziţia copilului“, în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat premiul Telia la Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm. Distincţia se acordă celui mai bun film din festival care nu beneficiază încă de distribuţie în Suedia. Potrivit Institutului Cultural Român (ICR) Stockholm, festivalul şi-a desemnat câştigătorii în cadrul unei ceremonii organizate vineri seară.

Filmul „Poziţia copilului“ a fost prezentat în secţiunea „Open Zone“ din cadrul festivalului, dedicată celor mai apreciate filme din 2013, aflate în atenţia Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Film FIPRESCI.

Premiul Telia este acordat de una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii suedeze. Premiul este dedicat sprijinirii distribuţiei în Suedia a filmelor de artă şi constă în 100.000 sek (aproximativ 11.000 euro) acordaţi pentru distribuţia locală a filmului câştigător. Juriul a fost alcătuit din producătorul Fredrik Heinig, actriţa Linda Zilliacus şi regizorul şi fotograful Pieter Ten Hoopen.

Festivalul de la Stockholm s-a aflat la cea de-a 24-a ediţie; festivalul a inclus peste 180 de filme din 50 de ţări. Premiul pentru cel mai bun film al ediţiei din 2013 a fost acordat peliculei „The Selfish Giant“, de Clio Barnard.

Filmul „Poziţia copilului“ este o producţie Parada Film, 2013. El este câştigătorul marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din acest an. Este  si propunerea României pentru categoria „cel mai bun film străin“ la premiile Oscar.

Sursa: telegrafonline.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here