Filmul “Sunetul muzicii” celebrează 50 de ani de la lansare. Ce surprize sunt pregătite pentru cinefili

0
393

TheSoundOfMusicO variantă restaurată a filmului “Sunetul muzicii/ The Sound of Music”, de Robert Wise, va fi proiectată la Turner Classic Movies Classic Film Festival pe 26 martie, pentru a celebra 50 de ani de la lansarea peliculei.

Istoricul de film Robert Osborne va organiza o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorii Julie Andrews şi Christopher Plummer, informează variety.com, citat de Mediafax.

Twentieth Century Fox va derula, pe parcursul anului, o campanie de celebrare a filmului, unul dintre evenimentele programate fiind lansarea pe DVD a peliculei, pe 10 martie.

Proiectat în peste 500 de cinematografe

Totodată, o variantă restaurată a filmului va fi proiectată în peste 500 de cinematografe din Statele Unite ale Americii, pe 19 şi 22 aprilie.

Ediţia aniversară, care cuprinde cinci DVD-uri, conţine 13 ore de material auxiliar, inclusiv un nou documentar, “The Sound of City: Julie Andrews Returns to Salzburg”.

A câştigat cinci premii Oscar

Filmul “Sunetul muzicii” a câştigat cinci premii Oscar şi se numără printre musicalurile care au adus cele mai mari încasări din toate timpurile industriei de la Hollywood.

Actorii din distribuţia filmului “Sunetul muzicii/ The Sound of Music” s-au reunit pentru prima oară, după 45 de ani, în luna octombrie a anului 2010, în emisiunea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey.

Printre cele mai populare musicaluri din istorie

Atunci, Julie Andrews, Christopher Plummer, Charmian Carr (Liesl) şi actorii care au interpretat rolurile celorlalţi şase copii ai familiei von Trapp au povestit o serie de întâmplări petrecute în timpul filmărilor pentru acest lungmetraj, turnat în 1965, dar şi aspecte din vieţile lor de după acest lungmetraj, devenit unul dintre cele mai populare musicaluri realizate în istoria cinematografiei.

Julie Andrews, în vârstă de 79 de ani, a interpretat rolul călugăriţei neastâmpărate devenite guvernanta Maria, iar Christopher Plummer, în vârstă de 85 de ani, a jucat rolul rigidului căpitan von Trapp, care îşi conduce familia în Austria cu puţin timp înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

“Sunetul muzicii” a câştigat cinci premii Oscar în 1966, inclusiv pentru cel mai bun film, iar coloana sonoră, care include cântece celebre precum “My Favourite Things” şi “Edelweiss”, este una dintre cel mai bine vândute din toate timpurile, fiind premiată cu 12 discuri de platină.

 Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here