“Firele lui Dumnezeu”, cele mai rare paste din lume sunt servite pelerinilor credincioşi de 200 de ani

0
218

maxresdefault

Servite doar pelerinilor credincioşi de 200 de ani, cele mai rare paste din lume sunt foarte greu de realizat și pentru că pregătirea lor presupune multă migală și timp, doar femeile dintr-o singură familie din Sardinia.

VIDEO AICI

Rețeta pentru Su filindeu, care în traducere înseamnă “firele lui Dumnezeu”, mai este cunoscută doar de trei femei din întreaga lume, relatează BBC.

De altfel, mai mulţi specialişti de la Barilla au venit la Nuoro pentru a încerca să reproducă reţeta cu ajutorul tehnologiei, dar nu au reuşit, potrivit Gust Arte.

Și celebrul Jamie Oliver le-a vizitat pe femeile din familia Abraini pentru a afla secretul pastelor, dar a declarat cu admirație: “Fac paste de 20 de ani şi nu am văzut niciodată aşa ceva”.

“Mulţi spun că avem un secret pe care nu vrem să-l dezăluim”, a declarat Paola Abraini, pentru BBC, “dar secretul este chiar în faţa ta. Este în mâinile mele”.

Su filindeu înseamnă 256 de “fire” perfecte, obţinute dintr-un aluat ce conţine doar griş de grâu, apă şi sare, care apoi sunt întinse în diagonală pe un cadru circular, în trei straturi complicate. Tehnica stă în vârful degetelor.

“Pentru că sunt făcute de mâna, cel mai important ingredient este forţa”, explică Paola. Acestea trebuie sa ajungă la o consistenţă anume, care aminteşte de modelarea lutului. Partea cea mai grea a procesului Paola o denumeşte “descoperirea aluatului cu mâinile tale”. “Îţi poate lua ani să-l înţelegi. E ca un joc cu propriile mâini. Odată ce ai prins tehnica, magia începe”, povesteşte ea.

Pentru că presupun enorm de multă muncă, aceste paste au fost servite în ultimii 200 de ani doar pelerinilor credincioşi care au parcurs pe jos drumul sacru de 33 de km din Nuoro până în satul Lula, pentru sărbătoarea bianulă a lui San Francesco.

Ana Grama