Fizionomia scriitoarei Jane Austen a fost reconstituită cu ajutorul unor tehnici medicale

0
86

imageResizeCititorii operei lui Jane Austen și nu numai ei pot vedea de miercuri, 9 iulie, o statuie de ceară a scriitoarei engleze la ‘Jane Austen Center’ din Bath.

Autoarea, printre altele, a romanului ‘Mândrie și prejudecată’, a trăit în secolul al XIX-lea, dar s-a păstrat un singur portret oficial, un desen realizat de sora ei, Cassandra, în 1810. Din acest desen s-a inspirat artista Melissa Dring, dar și din mărturii ale apropiaților lui Jane Austen când a realizat statuia de ceară, relatează huffpost.fr.

‘Fața ei era mai degrabă prelungă, mersul ușor și întreg aspectul ei reflecta sănătate și vivacitate. Părul era șaten deschis, obrajii rotunzi, gura și nasul aveau forme frumoase, ochii erau căprui strălucitori; părul cădea în bucle naturale pe lângă obraji’, scria James Edward Austen-Leigh, nepotul scriitoarei, în memoriile sale.

Cu ajutorul unor tehnici medicale, Melissa Dring a creat portretul ‘cel mai apropiat de adevărata Jane Austen după circa 200 de ani’, arată centrul din Bath.

Jane Austen, al cărei aspect este mai puțin cunoscut decât al personajelor sale, a fost sursă de inspirație pentru numeroase adaptări literare și cinematografice. Chiar și actuala Bridget Jones nu este decât o versiune modernizată a peregrinărilor sentimentale ale lui Elisabeth Bennet, eroina din ‘ Mândrie și prejudecată’.

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here