Flavian Săvescu, marele câștigător al Galei Salonului Național de Fotografie Turistică

0
232

4Fotografi profesioniști și amatori, pasionați de fotografie, au fost recompensați, vineri, la Gala de premiere a Salonului Național de Fotografie Turistică, eveniment organizat la Romexpo și ajuns la cea de-a XIX-a ediție. Marele câștigător al Galei din acest an a fost Flavian Săvescu, cel care a fost desemnat învingător și la categoria “Natură și Biodiversitate”, cu lucrarea “Șoapte de cristal”.

Lista câștigătorilor a cuprins 11 fotografi profesioniști și amatori, după cum urmează: Cristian Catană, Decebal Scraba, Daria Vărbănescu, Eugen Negrea, Laurențiu Damian, Ștefan Chirobocea, Valer Ciurea, Andrei Baciu, Adrian Năsturică, Vlad Eftenie și Flavian Săvescu.

Cele 23 de premii au fost acordate la șapte categorii astfel: “Natură și Biodiversitate”, “Pulsul comunităților’, “Expresii culturale”, “Meșteșuguri”, “Viața la sat”, “Fenomene urbane”, “Turism și sănătate”, la care s-au adăugat Premiul Publicului și Marele Premiu.

Fundația Amfiteatru și Autoritatea Națională pentru Turism organizează, în perioada 13 — 16 noiembrie, la Romexpo, cea de-a XIX-a ediție a Salonului Național de Fotografie Turistică. Evenimentul se desfășoară în cadrul Târgului de Turism al României.

Tema ediției din acest an a expoziției este “Turismul responsabil în Grădina Carpaților” și îndeamnă la dezvoltarea viziunii turistice a României, ce trebuie privită în cadru global, ca parte a unei lumi ce trebuie să aibă grijă de valorile sale naturale și culturale.

Edițiile precedente ale Salonului Național de Fotografie Turistică au reunit peste 15.000 de fotografii și peste 5.000 de vizitatori, relatează Agerpres.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here