Floarea soarelui, o rază de soare pentru sănătate

0
1071

Floarea soarelui este apreciată în ziua de azi atât pentru valoarea sa alimentară, dar şi pentru efectele sale de înfrumuseţare. Conţinutul de vitamine şi minerale trofice cutanate, uleiurile şi fosfaţii purifică, înfrumuseţează şi hrănesc pielea, vindecă acneea, iar prin conţinutul de fier ameliorează capacitatea sângelui de a transporta oxigenul, ceea ce este indispensabil pentru dobândirea unei pieli sănătoase.

floarea soareluiPutem folosi pentru tratarea diverselor boli, fiecare parte a plantei de floarea soarelui:

– de exemplu rădăcina plantei acţionează că un calmant gastric şi are şi un efect uşor laxativ

– tulpină verde are efecte de scădere a febrei

– frunzele au o acţiune expectorantă şi decongestionează plămânii

– petalele de floarea soarelui întăresc sistemul imunitar

– seminţele au proprietati curative împotriva bolilor de rinichi, de bilă.

Alte câteva exepmple de boli care se tratează cu ajutorul plantei de floarea soarelui ar fi: constipaţie, indigestie, cistită, pojar, febra.

Pentru a preveni diferite reacţii alergice, administrarea internă a florii-soarelui se va face cu prudenţă, iar la apariţia unor simptome, cum ar fi diareea, curgerea nasului, senzaţii de arsură la nivelul pielii, administrarea plantei va fi întreruptă.

Sursa: tratamente-naturiste.org

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here