Flori de tei pentru somn și frumusețe

0
163

flori de teiFlori de tei – Efectul lor calmant – Ceaiuri și acțiuni

Se știe deja că infuzia de flori de tei are miros divin și efect de liniștire. Însă teiul are puteri vindecătoare mult mai numeroase. Iată câteva dintre ele:

Combate anxietatea

Ceaiul de tei alungă stările de teamă, diminuând senzațiile de frică, neliniște și panică. Infuzia poate fi înlocuită cu pulbere de tei – se înghite zilnic, câte o linguriță rasă de pulbere, timp de jumătate de an.

Alungă insomnia

O cană cu ceai de tei, băută cu jumătate de oră înainte de culcare, îl va atrage în mreje pe moș Ene. Florile de tei conțin principii active care au rolul de a induce starea de somnolență.

Te scapă de migrene

Când te doare capul, bea 1-2 căni de ceai cald de tei, pe stomacul gol. Vor avea un efect  sedativ rapid.

Țin departe febra și răceala

Consumul de ceai de tei favorizează transpirația, stimulează circulația sangvină și calmează tusea.  Pune în ceai și o felie de lămâie, nu doar pentru a a-i îmbogăți gustul, dar și pentru un aport de vitamina C, campionă în combaterea rapidă a simptomelor de răceală și gripă.

Diminuează cearcănele

După ce faci ceai, nu arunca pliculețele folosite, ci lasă-le să se răcească, scurge-le bine de zeamă, după care aplică-le în zona cearcănelor și lasă-le să acționeze timp de zece minute. Pungile de sub ochi se vor estompa după câteva zile de tratament.

Flori de tei – Calmează iritațiile

De data asta, rețeta e alta: câteva flori de tei se fierb într-o cană cu lapte, amestecul rezultat se lasă la răcit, se strecoară, iar  zeama rezultată se aplică pe pielea iritată, sub formă de comprese. La final, se clătește bine tenul cu apă caldă.

Ai grijă când și cum!

Oricât de miraculos ar fi, are și teiul contraindicațiile lui:

  • Nu bea ceai de tei dimineața, căci te va pleoști pentru toată ziua, inducându-ți o stare de somnolență.
  • Cardiacii sunt sfătuiți să nu abuzeze de tratamentele naturiste pe bază de pulbere de tei – supradozarea poate produce complicații la nivelul inimii.

Sursa: ecuisine.ro

Descoperiți mai multe remedii naturale și plante medicinale la rubrica Sănătate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here