Florile comestibile au fost devorate în doar câteva minute

0
212

Flori-comestibile1Florile comestibile au fost devorate în doar câteva minute

Vreme frumoasă și lume curioasă luni după-masa la Restaurantul Park

Restaurantul Park din Sfântu Gheorghe a găzduit luni după masa cea de a treia ediție a Festivalului Florilor Comestibile. Evenimentul a fost un succes total, preparatele inedite fiind terminate în doar câteva minute.

Floarea de soc – vedeta ediției

Gurmanzii au avut ocazia de a gusta mai multe bucate preparate din flori, dar nu au fost dezamăgiți nici iubitorii de carne, întrucât au fost și preparate cu piept de pui. Rețetele îi aparțin maestrului bucătar Blaskó János din Ungaria, care ne-a prezentat meniul: „Anul acesta am preparat dovlecei umpluți cu carne de pui, serviți cu un sos de mentă și caise, budincă de trandafiri cu spumă de trandafiri și flori de soc pane. Toate produsele sunt comestibile, au fost verificate și sunt foarte bune” – ne-a declarat Blaskó János.

Văzând că lumea apreciază cel mai mult florile de soc, ne-a dezvăluit și rețeta acestui preparat. Blaskó spune că florile de soc trebuie îmbăiate în aluat de clătite, apoi prăjite în ulei până când devin crocante. După aceea se poate adăuga puțin zahăr pudră și… gata.

Flori-comestibile2Oamenilor le-a plăcut

Grădina de vară a complexului Park a fost plină cu oameni de toate vârstele, iar din clipa în care bucătarul și-a prezentat produsele până când s-a terminat și ultima firimitură, au trecut doar câteva minute. Curioșii au stat la coadă pentru a gusta bucatele ciudate la prima vedere, dar bune după ce au fost gustate. Unii au fost și în anii trecuți, alții au venit acum pentru prima oară  la acest festival, care însă nu i-a dezamăgit. „Am fost la toate cele trei ediții, și până acum am gustat din toate preparatele bucătarului.

Îmi place mult și ideea, și gustul, avem nevoie de câte o schimbare în viață, iar acest lucru este valabil și în materie de mâncare. La ediția din acest an cel mai mult mi-au plăcut florile de soc și am aflat că se face foarte ușor, așadar voi încerca și acasă, le voi face nepoților, sper să le placă și lor” – ne-a declarat o pensionară. O familie tânără din Sfântu Gheorghe a participat pentru prima dată la acest eveniment. Mama, tata și cei doi copii au gustat cu toții din preparate și au plecat acasă mulțumiți.

„Am aflat de acest eveniment și ne-am propus să venim să vedem despre ce este vorba. Am gustat din preparate, sunt bune, dar sincer, dacă  ar fi să aleg între o bucată de soc pane sau carne pane, tot carnea aș alege-o. Ideea însă mi se pare excelentă”  – ne-a declarat capul familiei.

Flori-comestibile3Flori incluse în meniul restaurantului

Patronul Restaurantului Park, Kovács István, ne-a declarat că intenționează să organizeze și pe viitor acest festival, mai ales pentru că numărul celor interesați de florile comestibile este în continuă creștere. „Oamenii sunt obișnuiți să mănânce bine la restaurant. Încercăm să le arătăm că în afară de o friptură de pui sau porc există și alte produse interesante și bune. Poate că unora li se pare ciudat să mănânce flori, însă pregătite bine, acestea pot fi transformate în mâncăruri foarte bune, ceea ce a și demonstrat maestrul bucătar Blaskó János.

Intenționăm să includem câteva dintre produsele pe bază de flori în meniul restaurantului” – spune Kovács István.

Sursa  Covasnamedia.ro

 

V-ar putea interesa şi aceste articole