Florin Piersic, despre sala de spectacole de la Mina de Sare de la Târgu Ocna: Faptul că îmi poartă numele e un gest care m-a lăsat cu sufletul topit

0
129

florin-piersic_1Sala de spectacole inaugurată în Mina de sare de la Târgu Ocna, prima asemenea incintă culturală din România, va purta numele actorului Florin Piersic, au anunţat oficialii locali. Primul spectacol susţinut în ineditul teatru a fost chiar spectacolul “Străini în noapte” de Eric Assous, în care Florin Piersic este personajul principal.

“Faptul că sala de spectacole inaugurată îmi poartă numele e un gest care m-a lăsat cu gura căscată şi cu sufletul topit. Nu m-am gândit vreodată că o să joc teatru într-o mină de sare. Am fost impresionat că directorul general al Salrom, Aurel Bucur, a avut această idee şi am fost de acord pentru că ne e drag să jucăm chiar şi în spaţii neconvenţionale pentru o reprezentaţie teatrală, în faţa unui public care ne vede mai rar”, a declarat, pentru Agerpres, Florin Piersic.

Actorul a mai spus faptul legăturile sale cu Târgu Ocna sunt vechi pentru că soţia sa, actriţa Tatiana Iekel, mama lui Florin Piersic Jr., este din Târgu Ocna.
“Deci am legături sentimentale cu acest oraş de care voi fi, de acum, automat, prin onoarea ce mi-a fost făcută, legat profund’, a precizat Florin Piersic.

Acesta susţine că îşi doreşte să bată recordul de longevitate pe scenă deţinut în prezent de maestrul Radu Beligan, cel care, de altfel, a şi pus în scenă spectacolul “Străini în noapte”, în care Florin Piersic apare alături de Medeea Marinescu.

Comedia romantică “Străini în noapte”, în care răsturnările de situaţie şi minciuna se împletesc cu seducţia şi meditaţia pe tema timpului, a reunit în sala amenajată la 240 de metri în subteran mai bine de 500 de spectatori.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here