Transferul de curent electric fără fir a fost inventat de Nikola Tesla, dar abia recent acest sistem a fost implementat pe scară largă. Becul Flyte, care levitează și are o rezistență de 22 de ani, folosește tocmai acest principiu.
Becul wireless foloseşte un set de electromagneţi care îl fac să leviteze în timp ce este aprins. Cât timp funcţionează, becul se roteşte încet, nefiind susţinut fizic de niciun mecanism, potrivit descopera.ro.
Inventatorul acestui bec, Simon Morris a declarat că becul clasic nu s-a schimbat în ultimii 135 de ani şi a vrut să creeze ceva care ar putea revoluţiona sistemul de iluminat.
“Flyte reuşeşte să stea suspendat folosind reacţia numită levitaţie magnetică. Un magnet este incorporat în capacul de jos care îi permite să-l ridice în aer prin forţa emanată de la bază. Puterea este transferată wireless de la bază la bec cu o tehnologie numită inducţie”, a explicat Morris.
Flyte are o durată de viaţă de 22 de ani, lucru care se datorează sistemului de lumini cu LED-uri. LED-urile au un consum redus de energie şi o rezistenţă mai mare faţă de cele pe filament. Cu toate aceste, trebuie spus că în stadiul de acum, Flyte consumă mai mult curent decât un bec normal.
Ana Grama