“Foamea începe cu anumite materiale nutritive care lipsesc din sânge!”

0
126

“Foamea începe cu anumite materiale nutritive care lipsesc din sânge!”

Zilnic, suntem antrenați în activități cotidiene care, de cele mai multe ori ne ocupă tot timpul. Fie că suntem la serviciu sau la școală, fiecare dintre noi desfășoară activități dintre cele mai diverse – de la acțiuni de predare-învățare, până la activități de producție și execuție.

foameV-ați întrebat vreodată de ce simțim nevoia de foame sau sete, de afecțiune sau recunoaștere?

Specialiștii ne informează că pentru a funcționa la standarde optime, organismul nostru trebuie să respecte acea piramidă a nevoilor evocată de Maslow.

De pildă, atunci când ne este foame, organismul ne trimite varii semnale, pe care mintea noastră le percepe imediat.

În mentalul colectiv s-a impregnat ideea, conform căreia foamea are legătură cu stomacul gol – nimic mai greșit.

Conform http://www.descopera.ro, un copil este născut cu stomacul gol şi totuşi el nu se simte înfometat decât după câteva zile. Oamenii care se simt bolnavi sau răciţi au adesea stomacul gol fără să simtă nevoia să mănânce. Foamea începe cu anumite materiale nutritive care lipsesc din sânge. Când sângele simte lipsa acestor “materiale”, un mesaj este transmis către creier care se numeşte “centrul foamei”.

Cum apare foamea?

“Centrul foamei” din creier își pune amprenta asupra intestinelor din stomac. Apoi, dacă sângele își primește porţia de “material”, centrul foamei încetineşte acţiunile stomacului şi a intestinelor, ne spun nutriționiștii.

În momentul în care nu mâncăm la timp, centrul foamei activează stomacul și intestinele – acesta este și motivul pentru care individul aude cum “îi ghiorţăie maţele”.

Indiferent de tipul de mâncare, corpul nostru resimte la un anumit moment dat o nevoie stringentă de hrană. De cele mai multe ori, ne este suficient un singur fel de mâncare.

De pildă, mâncând doar cartofi prăjiți, organismul nu asimilează toate vitaminele de care are nevoie. Dacă mâncăm până ne săturăm supă, carne și legume, apoi desert, organismul reacționează altfel.

V-ați întrebat vreodată cât timp putem trăi fără mâncare?

Acest aspect are valențe diferite de la individ la individ. De exemplu, o persoană calmă poate trăi mai mult fără mâncare decât o persoană care este super activă, pentru că proteinele care sunt păstrate în corp sunt consumate mai lent, ne informează medicii.

Potrivit surselor, recordul mondial deţinut de o persoană care nu a mâncat nimic este susţinut de către o femeie din Africa de Sud, care susţinea că a trăit doar din apa şi suc timp de 102 zile.

Alexandra G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here