“Follow me Suitcase”, valiza inteligentă care își urmează propietarul

0
146

suitecase_5_20130201Valiza inteligentă care își urmează proprietarul, astfel încât acesta să nu mai fie nevoit să tragă după el bagajul, a fost creată de studenţii din Dubai. Botezată “Follow me Suitcase”, aceasta ar putea schimba total viaţa persoanelor care călătoresc în mod frecvent, informează Metro.

Pe lângă aspectul practic, invenția este una ideală pentru uituci, care astfel nu ar mai trebui să aibă grija valizei când pleacă la drum.

“Fac parte dintr-o echipă de cinci oameni şi am creat această valiză care-şi urmăreşte proprietarul, nemaifiind nevoie ca acesta să-şi împingă bagajul. Ideea ne-a venit pe aeroportul din Dubai, când am văzut cum oamenii se chinuiau să-şi care bagajele grele”, a declarat Ralph Shalhoub, unul dintre studenţii care a contribuit la crearea dispozitivului.

Valiza inteligentă dispune de mai mulţi senzori, un procesor şi un sistem care detectează brăţara pe care proprietarul o poartă pe gleznă, astfel încât valiza poate urmări mişcările acestuia.

Fiind dotată cu un GPS şi cu un sim-card, la nevoie, valiza poate trimite alerte telefonului proprietarului, anunţându-l unde se află.

Tot prin telefon, propietarul trimide comenzi cum sunt “Stop!” sau “Urmează-mă!”.

Pentru această invenție, studenții din Dubai au căştigat primul loc în cadrul competiţiei organizate de Federation of Inventors Associations şi medalia de aur la iENA, un alt concurs ce are loc în Germania.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here