Fostul preşedinte american George W. Bush îşi va deschide prima expoziţie în aprilie

0
109

originalFostul preşedintele american George W.Bush, care a trecut de la politică la şevalet şi îşi va inaugura prima expoziţie în aprilie. Picturile sale vor fi expuse la Centrul Prezidenţial George W. Bush, care este bibliotecă şi muzeu, din campusul Southern Methodist University din Dallas, informează Reuters.

Peste 20 de portrete pictate de cel de-al 43-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii vor fi expuse în cadrul expoziţiei intitulate “Arta Leadership-ului: Diplomaţia personală a unui şef de stat”, a anunţat Centrul Prezidenţial George W. Bush. Comunicatul centrului nu precizează pe cine reprezintă respectivele portrete.

În cadrul expoziţiei vor fi prezentate de asemenea obiecte, fotografii şi reflecţii personale menite să permită o “vedere din interior asupra relaţiei unice a preşedintelui Bush cu alţi lideri mondiali”.

George W. Bush a decis să ia lecţii de pictură în 2009, după ce a plecat de la Casa Albă, la capătul a două mandate prezidenţiale. El a mărturisit pentru Dallas Morning News că a devenit interesat de pictură după ce a citit o carte din 1948 a fostului premier britanic Winston Churchill, “Painting as a Pastime”.

Fostul preşedinte american pictează de la natură moartă şi peisaje, până la portrete. Portofoliul său cuprinde însă şi autoportrete, după cum a dezvăluit anul trecut un hacker care a spart corespondenţa electronică a familiei Bush, relatează Reuters.

“Este un mod de creaţie”, a explicat George W. Bush, pentru Dallas Morning News.

“Îmi place să creez. Te poţi exprima într-un fel care să fie unic”, a mai spus “43”, aşa cum îşi semnează tablourile artistul George W. Bush.

paintings

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here