Fotografii ale lui Constantin Brâncuşi, cu autograf, au fost furate

0
366

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMai multe fotografii ale lui Constantin Brâncuşi, cu autograful acestuia, au fost furate din casa stră-strănepoatei sculptorului. Hoțul este chiar un bărbat pe care rudele lui Brâncuși îl angajaseră să aibă grijă de locuinţă. Fotografiile au fost recuperate luni şi restituite, a informat Poliția Capitalei, printr-un comunicat.

 

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

 

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]“Poliţia Capitalei a fost sesizată în ziua de 8 iulie a.c. de către partea vătămată cu privire la faptul că în luna februarie a anului 2010 a constatat că, din locuinţa în care a locuit mama sa, ar fi fost sustrase mai multe fotografii ce îl reprezentau pe sculptorul Constantin Brâncuşi”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit unor surse din Poliţie, sesizarea a fost făcută de Luminiţa Mincu Pătraşcu Brâncuşi, în vârstă de 53 de ani, care s-a recomandat drept stră-strănepoata sculptorului. Aceasta le-a spus anchetatorilor că prejudiciul se ridică la aproximativ 600.000 de euro, aceasta fiind suma la care fotografiile furate au fost evaluate.

În urma cercetărilor, poliția l-a identificat pe Marian Iliaş, de 33 de ani, ca fiind autorul faptei. El a fost reţinut marţi şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ana Agrama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here