Fotografii rare din al Doilea Război Mondial – descoperite după 70 de ani

0
223

La sfârșitul anului 2014, fotograful Levi Bettweiser a găsit un număr de 31 de role de film, pe care un soldat din al Doilea Război Mondial le-a folosit acum  70 de ani.

foto1Astfel, în cadrul unui licitații din Ohio, omul din spatele „Proiectul filmului salvat” a descoperit și salvat aceste fotografii rare.

Potrivit http://greatnews.ro/, aproximativ jumătate din aceste role au fost marcate cu nume diferite pentru a fi localizate (Pearl Harbour, Lucky Strike Beach, LaHavre Harbor), acestea fiind câteva dintre cele mai importante zone în care au avut loc bătălii în cel de-al Doilea Război Mondial.

foto2Degradarea, cauzată de timp, sau alți factori externi au contribuit la imposibilitatea de a identifica autorul acestor fotografii. Mai mult, într-una dintre role, Bettweiser a găsit chiar scrisori, îngălbenite de trecerea timpului.

foto3Exista un risc major ca fotografiile să fie blurate sau în ceață, așadar fotograful Levi a acordat o atenție sporită developării. Rezultatele au fost remarcabile, fotografiile cu soldații și cu familiile lor din războiul desfășurat între anii 1939-1945 fiind unice.

foto4Camera obscură din propriul domiciliu a fost locul unde s-a realizat developarea; el ocupându-se și de developarea altor role de film vechi, pe care oameni din întreaga lume  i le trimit în fiecare zi.

foto5Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here