Fragul sau pomnița… Știați că?

0
153

fragiFragi – Fructe delicios, zemoase și dulci – Rolul lor terapeutic

Din această plantă prețioasă se întrebuințează nu numai fructele, care sunt de o aromă și un gust deosebit, dar s-a probat că și frunzele sunt nutritive. Din frunze preparăm ceaiul. Pentru aceasta procedăm în felul următor.

Ceai din fragi

Se iau frunze de fragi uscate, cât se poate prinde cu trei degete, se toarnă peste ele cam un sfert de litru (250 ml) de apă fierbinte și se acoperă. După 15 minute se strecoară și ceaiul este gata. Se mai adaugă zahăr, iar cine dorește și lapte, pentru a-i da un gust mai bun.

Fragii (Fragaria Vesca) sunt un factor important de nutriție, mai ales pentru convalescenții care sunt slăbiți prea tare după boală. Este bine să se amestece și alte elemente nutritive. O jumătate de kilogram de fragi să se amestece cu un litru de lapte, din care se ia de două ori pe zi. Ori se face pâine de secară cu fragi. Sunt lucruri care contribuie de minune la refacerea organismului după boală și la curățarea sângelui.

Bolnavii care suferă de călduri interne, au un răcoritor excelent în fragi. Se recomandă, de asemenea, în multe cazuri la bolnavii care au litiază (piatră).

S-a dovedit ca eficace și în bolile de ficat, precum și pentru cei ce capătă bube din sânge bolnăvicios.

Farmacia Verde – „miracolul vindecării bolilor”, de Sebastian Kneipp

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi:

Florile primăverii: Ciuboțica Cucului

Gențiana… știați că?

Socul… Ştiați că?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here