De Crăciun, J. K. Rowling lansează 12 poveşti bazate pe franciza literară “Harry Potter”

0
337

Harry PotterJ. K. Rowling va lansa 12 poveşti noi bazate pe celebra franciză literară “Harry Potter”, în apropierea sărbătorilor de Crăciun.

Scriitoarea britanică a anunţat pe site-ul său, Pottermore.com, că, începând de pe 12 decembrie şi până pe 24 decembrie, va publica în fiecare zi câte o nuvelă bazată pe personajele din populara franciză “Harry Potter”, informează contactmusic.com, citat de Mediafax

De asemenea, într-una dintre poveştile de Crăciun vor fi dezvăluite noi informaţii despre inamicul lui Harry Potter, Draco Malfoy, precum şi reţete pentru poţiuni. În plus, fanii francizei “Harry Potter” vor avea şansa de a câştiga premii, prin rezolvarea unor “ghicitori care rimează”.

Recent, J. K. Rowling a publicat pe site-ul său o biografie a personajului Dolores Umbridge din franciza “Harry Potter”. Este o profesoară care adoră culoarea roz, are un zâmbet cald şi predă la Şcoala de apărare împotriva artelor întunecate. Pe lângă biografia personajului Dolores Umbridge, au fost publicate alte cinci povestiri scurte pe site-ul Pottermore, inclusiv una despre închisoarea Azkaban şi o alta despre toate persoanele care au deţinut funcţia de ministru al Magiei.

Cărţile au fost publicate între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.

În vârstă de 49 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria “Harry Potter” era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here