Fructe, legume și pește previn cancerul de colon

0
110

previn cancer de colonCancer de colon – Cum îl prevenim? Fructe, legume și pește.

Obiceiurile alimentare joacă un rol cheie în prevenirea cancerului de colon. Carnea roșie trebuind să lipsească pe cât posibil din alimentație. Dar asta nu înseamnă că este exclusă carnea. Însă, trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat, explică cercetătorii americani de la Universitatea din Loma Linda, California. 

Experții au efectuat un studiul pe aproximativ 80.000 de adulți observați câțiva ani. Cazurile de cancer la colon au fost examinate în legătură cu regimul alimentar al bolnavilor.

Vegetarienii și veganii prezintă un risc cu 16-22% mai mic să dezvolte un cancer de colon

Rezultatele au arătat că, față de omnivori, vegetarienii (se admit ouăle și laptele) și veganii (care consumă doar legume și fructe) prezintă un risc cu 16-22% mai mic să dezvolte un cancer colorectal. Scăderea atinge 43% la pesco-vegetarieni (care nu consumă nicio carne de animal în afară de pește, crustacee și moluște).

Aceste date susțin recomandările nutriționale ale specialiștilor în prevenirea cancerului de colon. Aceștia recomandă carne de pasăre, ouă, pește, fructe și legume (fibre) și o cantitate cât se poate de mică de carne roșie (cel mult 300 de grame pe săptămână) și îndeosebi de mezeluri, relatează Agerpres, citând passionsante.be.

Ana Grama

Descoperiți articolele interesante de la rubrica Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here