„Elixirul tinereţii” – beneficiile fructelor Goji

0
160

Fructele GojiFructele Goji, numite şi „elixirul tinereţii” în spaţiul asiatic, fac parte din produsele alimentare puţin cunoscute în România, cu toate că reprezintă surse importante de nutriţie şi de remedii care pot tratat hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, cancerul de prostată, colesterolul din sânge sau problemele de vedere.

Originare din Asia, aceste fructe de pădure de culoare roşie-portocalie au fost consumate secole de-a rândul mai ales datorită credinţei că previn îmbătrânirea şi dau putere fizică.

Fructele Goji sunt o sursă importantă de vitamina C, având o cantitate apropiată de cea oferită de cătină. De asemenea, prezintă şi un număr considerabil de minerale esenţiale printre care putem specifica: fierul, calciul, cuprul şi zincul.

Fructele Goji sunt cunoscute ca fiind fructele care conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți, fiind capabile să lupte cu numeroasele afecțiuni cu care omul se confruntă de-alungul vieții sale. În plus, sunt un veritabil cocktail de vitamine.

Fructele Goji sau murele de Himalaya, au culoarea roșie și au mărimea unor stafide, ceva mai mari.

Ele au un gust dulce, ușor acidulat, perfecte pentru a fi consumate cu lapte și cereale, iaurturi și chiar în deserturi. Fructele Goji se combină foarte bine cu merele, ananasul și portocala. Goji sunt niște fructe perisabile, de aceea nu pot fi transportate în stare proaspătă și astfel ele sunt uscate. Uscate devin disponibile oriunde și oricând. Tot din fructele uscate se poate prepara și un delicios ceai cu numeroase proprietăți pentru sănătate.

Printre beneficiile fructelor Goji putem menționa: echilibrează glicemia, ajută în cadrul dietelor de slăbit; remediu pentru durerile de cap, stopează tumorile; reduce efectul toxic al chimioterapiei, protejează ficatul, previne greaţa în cazul gravidelor.

Fructele Goji sunt contraindicate celor care au alergie la polen şi celor care urmează un tratament anticoagulant.

Fructele Goji pot fi consumate crude sau uscate, fierte; ele pot, în aceeaşi măsură, să facă parte din compoziţia ceaiurilor sau a vinurilor.

Editat Brîndușa Dediu

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here