Fructele sezonului – Strugurii

0
163

struguriiStrugurii – Au apărut odată cu omul.

Pe pereții unei caverne au fost descoperite desene ce reprezentau ciorchini de struguri. Astfel au ajuns paleontologii la concluzia ca strugurii au apărut pe pământ  în același timp cu omul. Omul a știut imediat să extragă din el băutura atât de delicioasă: mustul transformat apoi în vin. De altfel, Noe a devenit celebru abuzând de zeama produsă de vița-de-vie…

Strugurii negri – Lapte vegetal

Unii specialiști i-au spus „lapte vegetal” strugurelui negru, el fiind un tonic de excepție. Strugurele uscat (stafida) posedă același virtuți ca şi cel proaspăt. Dotată în plus, cu proprietăți pectorale, stafida este foarte indicată în combaterea afecțiunilor pulmonare, traheale, renale şi hepatice.

Citiți și Oferta generoasă a toamnei – Struguri.

Abțineți-vă să mâncați struguri verzi, ale căror substanțe nocive pot declanșa tulburări intestinale. Rețineți, de asemenea, că vița-de-vie este în general tratată cu suflat de cupru. Așadar, este neapărat necesar să spălați strugurii sub un jet de apă, înainte  de a-i consuma.

Tratament pentru curățarea și întinerirea tenului

Se șterge fața cu un tampon de vată înmuiat în must. Se lasă 10 minute, apoi se spală cu apă călduță, în care se pune un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.

Extras din cartea “Leacuri din farfurie”, vol.I

Citiți și Struguri marinați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here