Frumusețea Chinei, promovată într-o expoziție la Galați

0
102

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi este vernisată de astăzi, 4 decembrie 2013, începând cu ora 12.00, fotoexpoziţia „Comori naturale din China – destinaţii necunoscute din Patrimoniul UNESCO”, realizată de dr.Gabriela Costea – şef Secţie Muzeu în cadrul instituţiei gălăţene.

Emei ShanExpoziţia prezintă imagini care promovează frumuseţea şi fragilitatea câtorva parcuri naturale din China, majoritatea incluse în patrimoniul natural UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură) şi care au o valoare excepţională pentru întreaga umanitate.

Dr. Gabriela Costea a participat în perioada septembrie-octombrie 2012 în cadrul unui proiect organizat de un institut de cercetare din Germania, care a avut ca scop evaluarea ecosistemelor acvatice din câteva râuri din China, în vederea dezvoltării unor proiecte ulterioare de cercetare, restaurare ecologică şi educaţie non-formală.

Astfel, sunt documentate cu peste 100  de imagini şi informaţii, parcuri naturale situate în estul, sudul şi vestul Chinei cum ar fi: Jiuzhaigou, Huanglong, Centrul pentru Cercetarea şi Reproducerea Urşilor Panda din Chengdu, Muntele Emei şi Rezervaţia de maimuţe macac tibetane, Muntele Wuyishan cu Râul celor Nouă Meandre, Lacul de Vest din Hangzhou, Insula Gulangyu – Xiamen.

Vernisajul expoziţiei va fi urmat de conferinţa „Călător în ţara lui Confucius” susţinută de conf. Univ. Dr. Carmen Gache de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi şi, nu în ultimul rând, de o degustare de ceaiuri chinezeşti. Foto expoziţia va putea fi vizitată la muzeul gălăţean până pe data de 28 februarie 2014.

Sursa: monitoruldegalati.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here