FRUMUSEȚILE PĂMÂNTULUI: Muzeul subacvatic MUSA sau cum să salvezi viaţa marină în mod artistic | GALERIE FOTO

0
476

corali-465x390MUSA (Muzeul Subacvatic De Arte) este creaţia a doi mari artişti, Jason DeCaires Taylor și Jaime Gonzalezcu, cu scopul de a salva viaţa marină.

Acest muzeu aparte este situat în largul coastei Insulei Muerilor din Mexic. Sunt 12 “galerii” cu 1364 de habitate artificiale şi peste 500 de statui de diferite forme şi mărimi și oricine le poate vizita, dacă este echipat corespunzător. 

Proiectul MUSA a început atunci când Jason DeCaires Taylor, un sculptor englez specializat în crearea lucrarilor de artă sub apă, a făcut echipă cu Jaime Gonzalez, director al Parcului Naţional, şi Roberto Diaz, preşedinte al Asociaţiei nautice pentru Cancun şi Insula Mujeres (Insula Muierilor) şi a fost conceput pentru a contracara efectele schimbărilor climatice asupra oceanelor şi barierelor de corali, scrie nauticamagazine.ro.

Sculpturile au fost făcute de către Jason şi alţi artişti locali, inclusiv localnici din Puerto Morelos. Din cele 500 de obiecte de artă, 400 au fost scufundate în 2010, iar restul statuilor au fost adăugate în august 2012.

1_23_12_16109121113

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here