ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN – Fumătorii din Maramureş au fost sfătuiţi să renunţe, măcar pentru o zi, la tutun (VIDEO)

0
98
fumatulMedicii maramureseni au marcat astazi, 21 noiembrie, Ziua Nationala Fara Tutun. Specialistii au adus astfel in actualitate riscurile la care se expun fumatorii si beneficiile stoparii acestui viciu. Potrivit statisticilor, in Romania, tutunul cauzeaza anual moartea a peste 6 milioane de oameni.

Fumatul este, in opinia medicilor, unul dintre cele mai periculoase vicii pentru sanatate. Cei care vor sa renunte la fumat beneficiaza insa de sprijinul specialistilor, care ii pot ajuta astfel sa se fereasca de bolile pulmonare.

Fumatul poate provoca infarct miocardic.

„Noi asiguram o consiliere in ceea ce priveste riscurile la care se expun prin acest obicei al fumatului si care sunt beneficiile pentru sanatate in ceea ce priveste abandonarea fumatului. Riscurile sunt foarte importante si sunt de la afectiuni relativ mai usoare, vorbind aici de bronsita simpla mucopurulenta pana la fibroze interstitiale, bronhopneumopatie cronica obstructiva, exacerbari ale bronsitei cronice, a astmului bronsic si riscul major de cancer pulmonar“, a aratat Lucia Osan, directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

Infarctul miocardic, tulburari de ritm sau chiar moartea subita sunt alte riscuri la care se expune fiecare fumator. Cei care isi doresc sa scape de acest viciu vor primi tot ajutorul necesar, oferit atat de medici cat si din partea psihologilor.

Consiliere psihologica

„In primul rand, este nevoie de consiliere. In ceea ce priveste consilierea sunt la dispozitie specialistii si inclusiv psihologi, care asigura consilierea necesara. In general, aceste persoane sunt fumatori inveterati, fumatori a unui numar mare de tigarete pe zi. De aceea este dificila uneori abandonarea fumatului atat de simplu, doar printr-un act de vointa. Atunci, asiguram atat noi, specialistii, consiliere cat si psihologii“, a mai spus Lucia Osan.

De asemenea, sunt disponibile si numeroase tratamente pentru cei care doresc sa scape de acest viciu prin intermediul medicatiei.

Sursa: emaramures.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here