Ce faci când îţi sare ţandăra din orice

0
121

La câte probleme ai de rezolvat zilnic, nu-i de mirare că ajungi uneori să vezi roşu în faţa ochilor. Totuşi, e necesar să-ţi controlezi furia pentru a nu-ţi strica imaginea şi a nu-i răni pe cei din jur.

furiaSpecialiştii spun că exprimarea furiei este considerată normală doar atunci când motivele sunt justificate, când nu depăşeşti limitele raţiunii şi nu îi răneşti pe ceilalţi.

Gândeşte-te la consecinţe

Unii dintre noi au nevoie, la modul cel mai concret, să respire adânc atunci când sunt furioşi, pentru că nervii le afectează oxigenarea creierului şi le modifică tensiunea. În aceste condiţii, riscurile sunt mari, de la leşin până la infarct. În cazurile mai puţin dramatice, furia înseamnă lipsă de control.

Putem lovi, putem jigni sau putem aduce injurii celorlalţi, iar acest lucru se va finaliza prin relaţii tensionate. Aşadar, gândeşte-te la consecinţe atunci când vezi că nervii te fac să scapi lucrurile de sub control.

Nu acumula frustrări!

Nemulţumirile acumulate pot fi cauza furiei violente şi nejustificate. Ţine cont de acest lucru şi, pentru a evita manifestările excesive, ai grijă să nu acumulezi frustrări care vor exploda pe neaşteptate. Previi astfel de situaţii dacă discuţi la timp ceea ce te deranjează cu cei implicaţi şi dacă îi lămureşti cu privire la aşteptările tale.

Nu-ţi revărsa nervii asupra copilului

Crizele de nervi pot agrava conflictele. De exemplu: cel mic se joacă cu mingea, în timp ce tu te uiţi la televizor; îi spui că te deranjează, iar el se mută în dormitor şi continuă joaca. Furia te face să-l pedepsești. Urmarea? Copilul este şi el furios pentru că reacţia ta nu este justificată şi, în plus, îl face să se simtă neprotejat în familie.

Furia este contagioasă.

Ea trece de la cel furios la cel asupra căruia este aţintită şi se poate răspândi la cei care asistă la scenă.

Nervii te pot ambiţiona

Crizele de nervi sunt greu de prevenit şi la fel de greu de controlat, deşi mânia este un sentiment natural. Vestea bună este că atunci când un lucru ne enervează, ajungem să ne concentrăm mai bine şi mai eficient decât în alte situaţii pentru a-i găsi o rezolvare.

Prin urmare, este bine să profiţi de acest lucru şi, în loc să renunţi din cauza nervilor la ceea ce lucrezi, mai bine găseşte soluţii la problemele despre care credeai iniţial că sunt fără rezolvare.

Trucuri de urgenţă

Când simţi că explodezi din cauza nervilor, ar trebui să bei un pahar cu apă. Specialiştii spun că acest lucru ne calmează furia şi că, în acest fel, putem evita izbucnirile nervoase. De asemenea, ajută să mănânci ceva dulce, fiindcă determină corpul să producă serotonină, care dă o stare de bine.

Sursa: ClickSanatate.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here