O nouă premieră pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște

0
99

teatru - FurtunaTeatrul Tony Bulandra anunță premiera unui nou spectacol al stagiunii 2013 – 2014. Piesa „Furtuna”, în regia lui Dumitru Acriș, se va juca în avanpremieră pe 28 februarie și în premieră pe 1 martie pe scena teatrului din Târgoviște.

Spectacolul prezintă istoria unei femei cu o lumină interioară aparte, legată de Dumnezeu. Aceasta există într-o lume lipsită de voință, unde cei care o înconjoară sunt slabi și manipulați de societatea în care trăiesc.

Piesa „Furtuna” este scrisă de autorul rus Alexandr N. Ostrovski. Ea descrie drama unei familii din Rusia, prăbușită în propria mocirlă.  Relațiile dintre părinți și copii, soț-soție, ajung să fie simboluri ale ipocriziei sociale. Conflictul principal în ,,Furtuna” reprezintă un proces de trecere de la unele principii vechi patriarhale, la cele noi, cu tendința de eliberare dintr-un imperiu al despotismului întunericului și suferinței.

„Furtuna vine să trezească sufletele omenești și tot ce este viu în oameni. Pentru fiecare personaj reprezinta un factor diferit: o prevestire, începutul unei noi vieți, vocea Celui de sus care prevestește unele evenimente sau pedeapsa pentru păcatele noastre.”, a declarat regizorul piesei, Dumitru Acriș.

Printre actorii care vor da viață personajelor se numără Cristina Dumitra, Delia Lazăr, Sebastian Bălășoiu. Ii mai amintim pe: Antonia Ionescu Micu, Virgil Aioanei și Andrei Bratu.

Regizorul Dumitru Acriș a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău în 2004. Ca actor al teatrului “Luceafărul” din capitala Republicii Moldova a câștigat în 2002 premiul UNITEM “Steaua fără nume”. In 2007 a primit de la Președinția Republicii titlul onorific de “Maestru în artă”.

Sursa: romaniapozitiva.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here