Gala “Bun de Tipar”: “Pas cu pas”, premiul pentru “Bestseller românesc”

0
231

Reading the bible

Volumul “Pas cu pas” de Klaus Iohannis, apărut anul trecut la Editura Curtea Veche, a primit, joi, Premiul pentru “Bestseller românesc”, decernat în cadrul Galei Industriei de Carte din România” Bun de Tipar”, desfăşurată în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

Premiul a fost ridicat de consilierul de stat George-Vladimir Duhan, care a mulţumit pentru distincţia acordată lucrării şefului statului.

Printre câştigătorii celei de a IV-a ediţii a galei s-au numărat scriitorii Adrian Buz, Adela Greceanu, librăriile Humanitas de la Cişmigiu şi Bizantină, Biblioteca Judeţeană “Astra” Sibiu şi Biblioteca Comunală Hangu, campania Asociaţiei Curtea Veche – “Cărţile copilăriei în fiecare casă”.

“Cea mai frumoasă carte a anului”secţiunea “Carte ilustrată” – a fost desemnat câştigător volumul “În faţa blocului. O colecţie de 55 de jocuri şi ‘faze’ ale generaţiei cu cheia la gât” de Vlad Tomei, Mihai Gheorghe (Supersomething Studio); la secţiunea “Concepţie grafică”: “Ioana Nemeş. Carte de artist” – concept, publicaţie şi editor Alina Şerban (Asociaţia pepluspatru), concepţie grafică: Radu Manelici, iar o menţiune specială a primit “Să creştem mici: carte pentru cei mici care trebuie neapărat citită de cei mari” de Laura Grunberg (Editura Arthur) – concepţie grafică: Ana-Maria Nica şi Alexandru Ciubotariu.

Cea mai bună carte a anului pentru “Beletristică” a fost desemnată “1989” de Adrian Buz (Editura Polirom), o menţiune specială fiind acordată volumului “Şi cuvintele sunt o provincie” de Adela Greceanu (Editura Cartea Românească).

Pentru “Nonficţiune”, premiul a revenit cărţii “Nevoia de miracol. Fenomenul pelerinajelor în România contemporană” de Mirel Bănică (Editura Polirom), iar la “Cartea pentru copii şi tineret” a fost desemnată câştigătoare “Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul” de Adina Rosetti şi Cristiana Radu (Curtea Veche Publishing).

“Cartea de ştiinţă” a fost desemnată “Proiectul feroviar românesc (1842-1916)” de Toader Popescu (Editura Simetria), în timp ce la categoria “Carte de popularizare”, premiul a revenit lucrării “Ştirbey: reşedinţe, moşii, ctitorii” de Oana Marinache (Editura ACS), o menţiune specială fiind acordată cărţii “Patrimoniul cultural al Republicii Moldova” de Tudor Stavilă şi Constantin Ion Ciobanu (Editura ARC).

“Cea mai bună carte netipărită” a fost desemnat volumul Marianei Marin “Scrisoare deschisă sau Nu mă mai aşteptaţi la ore mici” (Editura Casa Radio), iar “Casele vieţilor noastre” (Humanitas Multimedia) a primit premiul pentru “E-Book”.

“Cea mai bună traducere” au câştigat volumele “Laur” de Evgheni Vodolazkin – traducere din limba rusă de Adriana Liciu (Editura Humanitas Fiction) şi “Casa tăcerii” de Orhan Pamuk – traducere din limba turcă de Luminiţa Munteanu (Editura Polirom).

“Cea mai bună colecţie” a fost desemnată cartea “Savoir-Vivre (Baroque Books and Arts)”.

“Cea mai bună bibliotecă” : laureate Biblioteca Judeţeană “Astra” Sibiu şi Biblioteca Comunală Hangu, iar “Cea mai bună librărie” Humanitas de la Cişmigiu (Bucureşti), o menţiune specială primind Book Corner Librarium (Cluj-Napoca).

Premiul “Best new entry” a revenit Editurii Ozalid, iar “Cea mai bună librărie” la această categorie a fost desemnată Librăria Bizantină, o menţiune specială primind Librăria Habitus.

În cadrul ceremoniei au fost acordate premii speciale pentru “Cel mai bun îngrijitor de ediţie” lui Cătălin Strat – “Podul Mogoşoaiei. Povestea unei străzi” de Gheorghe Crutzescu (Editura Humanitas) şi Eugeniei Dima pentru “Poemul Erotocrit al lui Vincenzo Cornaro în cultura română” (versiunea lui Alecu Văcărescu) (Editura Universităţii “Al.I. Cuza”).

“Cea mai bună campanie de marketing/ PR/CSR” a fost desemnată “Cărţile copilăriei în fiecare casă” (Asociaţia Curtea Veche), o menţiune specială fiind acordată campaniei “Cărţile pe faţă” (Victor Miron).

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here