Rodica Mandache, Vlad Ivanov și Ana Maria Bălescu, premiați la Gala Grand Prix Nova

0
76
Gala Grand Prix Nova
Gala Grand Prix Nova

Gala Grand Prix Nova

Actorii Rodica Mandache, Vlad Ivanov și Ana Maria Bălescu au primit, în iunie 2014, la Gala Grand Prix Nova de la Palatul Elisabeta, Premiile Teatrului Național Radiofonic pentru interpretare.

Rodica Mandache a primit premiul pentru interpretare feminină, pentru rolul Anița din spectacolul “Anița Nandriș-Cudla — Amintiri din viață. 20 de ani în Siberia”,

Vlad Ivanov a primit premiul de interpretare masculină pentru rolul “Eu” din spectacolul “Patru povestiri” după textul lui Petre Barbu.

Premiul pentru debut a fost acordat actriței Ana Maria Bălescu, pentru rolul din spectacolul “Nopțile gri ale pisicii albastre”.

Gala Grand Prix Nova

“Pentru femei greu se găsesc roluri atât de frumoase ca acesta, pe care l-am jucat. Orice actriță care l-ar fi jucat, ar fi pățit la fel și eu mulțumesc, mă simt absolut copleșită de acest personaj care schimbă mentalități, care schimbă relațiile între oameni, înveți să fii mai bun și să supraviețuiești”, a spus Rodica Mandache, potrivit Agerpres.

La rândul său, Vlad Ivanov a mulțumit tuturor celor implicați în acest concurs pentru faptul că au avut încredere în calitățile sale artistice, în timp ce Ana Maria Bălescu și-a arătat recunoștința față de echipa de la Radio cu care a lucrat la spectacolul care i-a adus premiul.

“Am reușit să interpretez un “personaj pus în situații și la vârste diferite”, a spus aceasta.

Românii premiați

Premiile au fost înmânate de către redactorul-șef al secției de Teatru Radiofonic din cadrul Radio România, Attila Vizauer.

Acesta a spus că premiile sunt acordate în premieră, pentru producțiile anului trecut.

Gala Grand Prix Nova. Evenimentul a fost deschis de reputatul actor Victor Rebengiuc, care și-a exprimat aprecierea și recunoștința pentru “abnegația, devotamentul” cu care Curtea Regală, în special principesa Margareta se implică în patronarea și sprijinirea multor acțiuni culturale și sociale.

Festivalul Grand Prix Nova

Gala Grand Prix Nova. În cadrul manifestării s-a dat citire mesajului adresat cu acest prilej de președintele-director general al Radiodifuziunii Române, Ovidiu Miculescu, iar președintele juriului, regizorul Idalberto Fei a acordat mai multe premii unor participanți la această competiție.

Festivalul Grand Prix Nova a început luni și a reunit, în competiție, 44 de producții de teatru radiofonic din 21 de țări precum Slovenia, Republica Cehă, Iran, Rusia și Serbia.

Festivalul Grand Prix Nova, organizat de Radio România, se desfășoară sub înaltul patronaj al principesei Margareta.

Citește și:

Studenţi la actorie din mai multe ţări, în festival la Bucureşti

Filmul “Pretty Woman”, la 25 de ani de când a fost turnat

Omul – fiinţă utopică

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here