Gala UNITER, la Teatrul Național din București

0
127

11188247_638911749542386_280144780957346182_nCea de-a 23 ediție a Galei UNITER, spectacol-eveniment care răsplătește performanța în teatrul românesc, va avea loc luni seară, de la ora 21.00, la Sala Mare a Teatrului Național din București.

Sunt și în acest an două categorii de premii — premiile pentru întreaga activitate, premii speciale și premiul de excelență stabilite de Senatul UNITER, și nominalizările pentru actori/actrițe rol principal și secundar, cel mai bun spectacol, regizor, scenograf, premiul pentru critică și premiul pentru debut. De asemenea, se mai acordă premii pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic și cel mai bun spectacol de teatru TV.

Regizorul Alexandru Hausvater, actorii Vladimir Jurăscu și Mihaela Arsenescu Werner, scenografa Clara Labancz și criticul Mira Iosif vor fi recompensați cu premii pentru întreaga activitate, iar regizorului britanic Peter Brook i se va oferi premiul de excelență al ediției 2015, ca “omagiu pentru aportul și impactul spectacolelor sale asupra teatrului românesc”.

Un premiu special se va acorda Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” din București “pentru Galele Absolvenților”.

Pentru a XXIII-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Mircea Morariu și Maria Zărnescu.

Amfitrionul Galei UNITER va fi, ca în fiecare an, președintele Uniunii, actorul Ion Caramitru. Pentru prima dată în istoria Galei, s-au pus în vânzare bilete pentru spectacolul care va celebra 25 de ani de la înființarea UNITER.

Tot în premieră Uniunea a derulat o campanie online de promovare a artiștilor aflați în competiție, atât oamenii de teatru cât și publicul larg având posibilitatea să-și voteze preferații.

Evenimentul va fi transmis live pe postul național de televiziune TVR 1, Radio România Cultural și pe site-ul uniter.ro.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here