Galeriile consacrate Primului Război Mondial suscită mare interes la Imperial War Museum din Londra

0
147

Imperial-War-Museum-londyn-polska-firma-7La Imperial War Museum (Muzeul Imperial al Războiului) noile galerii consacrate Primului Război Mondial prezintă marele conflict mondial într-un mod foarte realist. După 12 luni de lucrări de reamenajare, care au costat circa 48 de milioane de euro, și după ce a fost închisă șase luni, noua aripă rezervată războiului din 1914-1918 suscită un mare interes, scrie vineri la-croix.com.

Încă din prima sală este evidentă concepția realizatorilor: ‘Să povestim războiul prin ochii celor care l-au trăit, în timp real, ca și cum vizitatorii nu ar ști cum s-a terminat’, spune Ian Kikuchi, responsabilul expoziției. ‘Am plecat de la punctul de vedere al Imperiului Britanic și am extins conceptul la alți protagoniști ai conflictului’, a adăugat el.

Muzeul, înființat în 1917, a scos din colecțiile sale peste 1.300 de obiecte — scrisori trimise de militari rudelor, arme de foc de toate calibrele, diferite modele de baionete utilizate în luptele corp la corp și chiar o bucată din zidul catedralei din Reims, care a suferit pagube serioase în timpul războiului.

‘În imaginarul colectiv, războiul apare în alb și negru, precizează Ioan Kikuchi. Noi am vrut să schimbăm această percepție.’ Multe fotografii au fost parțial și delicat colorate pentru a fi mai bine receptate de vizitatori. Un alt procedeu, foarte la modă și extrem de reușit la muzeul londonez, este interacțiunea. ‘Ea permite învățarea prin joc, lucru extrem de util pentru cei mai tineri, alături de schimbarea ritmului vizitei și de acordarea unei atenții mai mari anumitor aspecte ale războiului’, a afirmat responsabilul expoziției.

Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here