Gândirea pozitivă, calea spre o viață mai bună

0
385

Gândirea pozitivăGândirea pozitivă este cheia unei vieți pozitive, ne ajută să facem față stresului zilnic care de cele mai multe ori este molipsitor, îl transmitem și celorlalte persoane de lângă noi. Astfel printr-o gândire curată reușim să nu mai fim înconjurați de oameni posomorâți care transmit stări negative.

Gândirea pozitivă a devenit un bun pe care trebuie să-l cultivăm într-o lume în care stresul este prezent la orice mișcare.

Imaginea lumii exterioare o poți schimba începând de la tine. Pentru a deveni o persoană care emană multă bucurie și optimism trebuie să pătrunzi în interiorul ființei tale și să gestionezi fiecare gând. În aceeaşi manieră în care suntem tentați să devenim atrași de unele atribute sau abilități pe care dorim să le dezvoltăm în noi înșine, în acelaşi fel proiectăm asupra altora, în mod constant propriile noastre idei și motivații.

Tiparele după care noi ne desfășurăm viața pot fi modificate sau schimbate. Tu eşti puterea în lumea ta! Ceea ce tu alegi acum să crezi și să gândești, va crea momentul următor, ziua de mâine, luna viitoare și anul viitor. Dr. Raymond Charles spunea adesea: ”Unde este o problemă, nu este ceva de făcut, ci ceva de aflat”. Mintea noastră creează viitorul. Când avem ceva indezirabil în prezentul nostru trebuie să folosim mintea ca să schimbăm situația și putem să schimbăm chiar din acest moment.

Cu toții dorim să ne schimbăm viața, să ne fie mai ușor, dar pentru aceasta noi trebuie să vrem să ne schimbăm pe dinăuntru.

Putem să ne schimbăm felul de a gândi, felul de a vorbi, felul în care ne exprimăm. Abia atunci apar și rezultatele exterioare. Să te înconjori cu un stil de viață măreț și cu bunuri materiale poate părea că duce la fericire…Dar modul în care te simți este de fapt guvernat de ceea ce se întâmplă în mintea ta.

Fiecare dintre noi cred că a întâlnit în viață măcar o persoană cu sufletul frumos care să-i capteze atenția. Un suflet frumos îți înlănțuie gândirea, te privește frumos, îți dezvăluie adevăruri cu vorbe minunate, îți creează o stare de bucurie și de calm. Acești oameni sunt plini de farmec și de bunătate. Sfaturile lor îți vor fi călăuză spre fericire. Sunt deosebiți și strălucitori, te încântă și simți că în prezența lor devii un alt om. Gândirea ta se curăță iar tot ce creezi se umple de lumină, asta face gândirea pozitivă. Frumusețea lor magică o poţi vedea doar cu sufletul. Vei observa în ochii tăi schimbarea și inima ta va cunoaște iubirea. Compania lor îți va echilibra viața.

De cele mai multe ori ne atașăm de persoane cu chipuri frumoase, de ochi frumoși dar reci,de buze cărnoase dar goale, de trupuri frumoase, înalte, suple, dar uscate. Nu sunt aceştia cei … care-i dorești să facă parte din viața ta.

Cel mai bun remediu pentru o viață mai frumoasă este schimbarea.

Schimbarea însemnă trecerea de la mintea cea veche la mintea cea nouă adică o reînnoire a minții. Schimbarea minții se face prin dorire. O reînnoire constantă a minții produce o sănătate mai bună; produce mai multă fericire, putere mai mare, fericire mai mare, viaţa mai frumoasă. Schimbarea este viața și viața e schimbare, fiecare experiență ne schimbă mai mult sau mai puțin.

Personalitatea umană este efectul direct sau indirect al diferitelor acțiuni de gândire. Faptul că fiecare stare mentală va exprima natura sa în corp, minte și caracter dovedește că putem prin utilizarea inteligentă a acțiunilor mentale să determinăm organismul să devină mai frumos. Putem face mintea să fie mai strălucitoare, caracterul să ne fie mai puternic și mai ideal sufletul în viață.

Există mai multe legi care stau la baza schimbării fiecărui om dar cea mai importantă și cea mai mare este dragostea. O mare vorbă spunea: ”Dragostea îi arată omului cum ar trebui să fie”. Toate lucrurile sunt zadarnice dacă nu iubim. Degeaba facem fapte bune, degeaba locuim pe acest pământ dacă nu învățăm să-l iubim. Fără dragoste suntem nimic.

Apopei Roxana

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here