Am fost la Târgul de carte Gaudeamus, cu tema Centenarul Unirii

Gaudeamus -Târgul Internațional de carte

0
70
Gaudeamus
Gaudeamus

Gaudeamus
Gaudeamus

Gaudeamus -Târgul Internațional de carte

Gaudeamus -A 25-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus-Carte de Învăţătură a avut  ca tema centrală ”România Centenar”. Acesta s-a desfășurat între 14 și 18 Noiembrie la Romexpo și la-a avut ca invitat de onoare pe șeful Academiei Române, dl. Aurel Pop.

Plimbându-mă printre rafturile cu cărți, am realizat ce binecuvântare este acest târg și cât de mult însetează sufletele noastre după lectură și cărți bune. Practic ultimele noutăți, le-am găsit aici la jumătate de preț decât în librării. Am întâlnit la standurile cu cărți, oameni de toate vârstele, cititori înrăiți, car au cărțile ca dreptar de viață. O să mă întrebați – dar mai există așa oameni? da, vă spun cu certitudine că există, deși puțini, poate. Dar acei care există, clădesc gând cu gând și bucățică cu bucățică, făcând lumea mai bună. După sloganul -Omul sfințește locul. După acest slogan s-au orientat și cei de la Radio România Actualități, când au organizat Târgul Internațional de carte Gaudeamus. Aici au avut loc 900 de evenimente editoriale și profesionale. Și au participat peste 300 de expozanți.

Mi-am cumpărat cărți de la editurile Humanitas și  Trei

Printre cărțile pe care mi le-am cumpărat se numără -Învierea- de Tolstoi și Fugara deAlis Munro de la editura Libris. Eu de la editura Libris, îmi cumpăr regulat cărți , făcându-mi o colecție cu ce mi-a plăcut dintotdeauna să citesc- Beletristică.

Tema centrală a ediției acestui an de la Gaudeamus, a fost reprezentată de un stand reprezentativ cu 600 de cărți despre tema Centenarului. Au avut loc de asemenea circa 50 de evenimente (lansări şi prezentări de carte, dezbateri, proiecţii de film, lecturi publice).
Au avut loc și alte consursuri și evenimente -Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”; proiectul „Cărţile se întorc acasă”, „Ia românească”; „Pagini din istoria radioului – Radio România 90”, „ExpoCaligrafia 2018”, conform Libertatea.com.

Tema a fost România Centenar

La standul preferențial organizat sub patronajul Primăriei Capitalei, cu ocazia Centenarului, cititorii au avut ocazia de a se întâlni cu scriitori cunoscuți, istorici literari și critici.

La standul de la Polirom, de exemplu, au fost expuse 1500 de titluri, toate aflate la reducere 10-20%. La standul de la editura Rao, au fost peste 1300 de cărți, printre care ultimele noutăți și cărți pentru copii, conform Libertatea.com.

Editura Humanitas a venit la Gaudeamus cu peste 1000 de titluri. Seria de întâlniri cu scriitori, actori și critici literari, s-a început vineri cu lansarea antologiei „16 prozatori de azi”, cu Diana Bădica, Lavinia Branişte, Vitalie Ciobanu, Dan Coman, Bogdan Coşa, Augustin Cupşa, Tudor Ganea, Adela Greceanu, Mihai Mateiu, etc.

O dată cu tema târgului, s-au lansat și cărți precum „Două veacuri de populism românesc”, de Robert Adam. Dar şi volumul „De la Dacia antică la la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi”, de Lucian Boia, conform Libertatea.com.

A participat și Muzeul Național de Istorie al României cu trei volume aniversare dedicate Centenarului Desăvârşirii Unităţii Naţionale. Cărțile sunt -„Averescu-Prezan: Mareşalii României Mari”, „Oraşele Unirii: Chişinău, Cernăuţi, Alba Iulia”, şi „Conducătorii României Mari. Conform Libertatea.com

Ionela Moldovanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here